ΑΘΗΝΑ
13:59
|
03.05.2024
Η Ρωσία θα αυξήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Κίνα κατά «σχεδόν 50%» φέτος, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία θα αυξήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Κίνα κατά «σχεδόν 50%» φέτος, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ, αναφέρει το Anadolu.

Οι προμήθειες πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα της Ρωσίας στην Κίνα αυξήθηκαν πέρυσι, δήλωσε ο Νόβακ στο ειδησεογραφικό κανάλι Rossiya-1 σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε την Κυριακή.

«Οι προμήθειες φυσικού αερίου πέρυσι ήταν 15 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Το 2023 αναμένουμε 22 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, σχεδόν 50% αύξηση», είπε, προσθέτοντας ότι ο όγκος θα φτάσει σε πλήρη δυναμικότητα τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom στοχεύει να αυξήσει τις προμήθειες στις ασιατικές αγορές, ιδιαίτερα στην Κίνα, καθώς οι εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρώπη έχουν μειωθεί απότομα λόγω των κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πέρυσι, η Gazprom προμήθευσε 10,4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Κίνα μέσω του αγωγού Power of Siberia 1, ο οποίος έχει ετήσια δυναμικότητα 38 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα