ΑΘΗΝΑ
07:17
|
18.05.2024
Σε θρίλερ εξελίσσεται η κατάσταση με την Credit Suisse, με τους πελάτες να αντλούν τα χρήματά τους λόγω της απειλής της κατάρρευσής της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αποκάλυψη ότι η Credit Suisse έχασε 68 δισ. δολάρια σε καταθέσεις το πρώτο τρίμηνο του 2023, υπό την απειλή της κατάρρευσης, έκαναν τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα του τραπεζικού κολοσσού στην 167χρονη ιστορία του, λίγο πριν ολοκληρωθεί και επίσημα η εξαγορά της από την UBS

Τα περιουσιακά στοιχεία, που διαχειρίζεται το εμβληματικό τμήμα διαχείρισης περιουσίας της Credit Suisse μειώθηκαν στα 502,5 δισεκατομμύρια φράγκα στα τέλη Μαρτίου, έναντι 707 δισεκατομμυρίων που αναφέρθηκαν για την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι πελάτες άρχισαν γρήγορα να αντλούν χρήματα από την Credit Suisse, αφού παγιδεύτηκε στην αναταραχή της αγοράς που πυροδότησε η κατάρρευση των δανειστών των ΗΠΑ Silicon Valley Bank και Signature Bank. Οι εκροές καταθέσεων αντιπροσώπευαν το 57% των καθαρών εκροών ενεργητικού από τη μονάδα διαχείρισης περιουσίας της Credit Suisse και την ελβετική τράπεζα για το τρίμηνο.

Ο πληγωμένος ελβετικός γίγαντας δημοσίευσε εφάπαξ κέρδη 12,43 δισ. ελβετικών φράγκων για το πρώτο τρίμηνο του 2023, λόγω της αμφιλεγόμενης διαγραφής 15 δισ. ελβετικών φράγκων ομολόγων AT1 από την ελβετική ρυθμιστική αρχή ως μέρος της συμφωνίας. Η προσαρμοσμένη ζημιά προ φόρων για το τρίμηνο ανήλθε στα 1,3 δισ. ελβετικά φράγκα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Eurostat: Δεύτερη στον πληθωρισμό η Ελλάδα

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Τι συμβουλεύει το ΔΝΤ τις ΗΠΑ στο εμπόριο με την Κίνα

Temu: Καταγγελίες από 17 Ευρωπαϊκές οργανώσεις καταναλωτών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα