ΑΘΗΝΑ
09:43
|
23.09.2023
Ο Τάκερ Κάρλσον είχε προσληφθεί στο Fox News  το 1997 και ο Ντον Λέμον είχε προσληφθεί πριν από 17 χρόνια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποχωρεί από το κανάλι Fox News  ο δημοφιλής παρουσιαστής της νυχτερινής εκπομπής «Tucker Carlson Tonight»,  Τάκερ Κάρλσον.

Η ακριβής αιτία της εξέλιξης δεν ανακοινώθηκε άμεσα.

Έγινε, ωστόσο, λίγες μέρες αφότου το καλωδιακό τηλεοπτικό δίκτυο προχώρησε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό ύψους 1,6  δις. δολαρίων με την εταιρία  εκλογικών συστημάτων Dominion Voting Systems με αφορμή τη διάδοση ανυπόστατων φημών από το κανάλι πως η εταιρία είχε φτιάξει συστήματα  ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που αλλοίωναν το αποτέλεσμα.

Η τελευταία εκπομπή του Τάκερ Κάρλσον στο κανάλι την Παρασκευή, 21 Απριλίου.

Ο Τάκερ Κάρλσον είχε προσληφθεί στο Fox News  το 1997.

Hollywood reacts as Tucker Carlson and Don Lemon both fired

Έφυγε και Ντον Λέμον από το CNN

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN απέλυσε απόψε έναν από τους γνωστότερους παρουσιαστές του, τον Ντον Λέμον.Ο Λέμον ανακοίνωσε στο Twitter πως «εξεπλάγη» από την απόφαση αυτή και δεν είχε ενημερωθεί από τη διεύθυνση για τη λήξη της συνεργασίας τους, αναφέροντας:

«Ενημερώθηκα σήμερα το πρωί από τον ατζέντη μου ότι απολύθηκα από το CNN. Είμαι έκπληκτος! Έπειτα από 17 χρόνια στο CNN, θα πίστευα ότι κάποιος στη διοίκηση θα είχε την ευπρέπεια να μου το πει ευθέως» πρόσθεσε.

Στη δική του ανακοίνωση, το CNN αναφέρει ότι «χώρισαν οι δρόμοι» του δικτύου από τον Λέμον και ότι προσφέρθηκε στον παρουσιαστή η ευκαιρία να συναντηθεί με τη διοίκηση αλλά εκείνος προτίμησε να αναρτήσει μια ανακοίνωση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter. Το δίκτυο χαρακτήρισε «ανακριβή» την εκδοχή του Λέμον για τα γεγονότα.

Σε καμία από τις ανακοινώσεις δεν διευκρινίζονται οι λόγοι της αποχώρησης του Λέμον από το δίκτυο.

Ο παρουσιαστής εντάχθηκε στο δυναμικό του CNN το 2006. Παρουσίαζε επί οκτώ χρόνια την εκπομπή «Don Lemon Tonight» και προβλήθηκε ιδιαίτερα επί προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο αποκαλούσε «ρατσιστή».Ο Τραμπ χαιρέτισε την αποχώρηση του Λέμον από το CNN. Στην πλατφόρμα Truth Social που χρησιμοποιεί πλέον, ο πρώην πρόεδρος έγραψε: «Η μοναδική ερώτηση που θέτω είναι, γιατί άργησαν τόσο πολύ;».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ξηλώθηκε» η εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού που εξήγγειλε «κυνήγι προπαγανδιστών»

Η Αμερικανίδα εκπρόσωπος των ουκρανικών Δυνάμεων Εδαφικής Άμυνας παύθηκε μία βδομάδα μετά την ανάρτηση του επίμαχου βίντεο. Της παύσης της προηγήθηκαν ερωτήσεις Αμερικανού Γερουσιαστή.
ΣΥΝΑΦΗ

Guardian: Ένας στους τρεις Ευρωπαίους ψηφίζει λαϊκιστικά κόμματα, συνήθως ακροδεξιά

Ο Μέρντοχ πήρε απόφαση για σύνταξη

«Ξηλώθηκε» η εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού που εξήγγειλε «κυνήγι προπαγανδιστών»

Ινδονησία: Ποινή φυλάκισης σε TikToker με την κατηγορία της βλασφημίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα