ΑΘΗΝΑ
01:56
|
09.05.2024
«Το ερώτημα που αντιμετωπίζουμε είναι εάν τα επόμενα χρόνια θα έχουμε περισσότερη ή λιγότερη ελευθερία, περισσότερα ή λιγότερα δικαιώματα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την επίσημη υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2024 ανακοίνωσε, σήμερα Τρίτη τέσσερα χρόνια από την ημέρα που ανακοίνωσε την εκστρατεία του για το 2020, , ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, δίνοντας τέλος σε μήνες εικασιών σχετικά με τα σχέδιά του.

Σε ένα βίντεο με τίτλο «Ελευθερία» -το οποίο ξεκινά με μια σκηνή της επίθεσης της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, ακολουθούμενη από μια εικόνα διαμαρτυρίας για το δικαίωμα στην άμβλωση- ο Μπάιντεν είπε ότι σε όλη την έως τώρα θητεία του πάλεψε για τη δημοκρατία στη χώρα, την ίδια ώρα που «οι εξτρεμιστές του MAGA [Make America Great Again] παρατάσσονται» για να κόψουν το δίχτυ κοινωνικής προστασίας και να στερήσουν τις προσωπικές ελευθερίες του αμερικανικού λαού.

«Θέλουν να περικόψουν την κοινωνική ασφάλιση για την οποία πληρώνεται σ’ όλη τη ζωή σας και να μειώσουν τους φόρους για τους πολύ πλούσιους. Θέλουν να υπαγορεύουν ποιες αποφάσεις υγειονομικής περίθαλψης μπορούν να πάρουν οι γυναίκες, να απαγορεύουν βιβλία και να λέτε στους ανθρώπους ποιους μπορούν να αγαπήσουν», τόνισε και υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του έχει ακόμα πολλά να κάνει.

Περιέγραψε, επίσης, μια αισιόδοξη εικόνα της χώρας του, λέγοντας: «Γνωρίζω την Αμερική. Ξέρω ότι είμαστε καλοί και αξιοπρεπείς άνθρωποι». Το βίντεο τελειώνει με το μήνυμα: «Ας τελειώσουμε τη δουλειά!»

Η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις, η πιο υψηλόβαθμη γυναίκα και έγχρωμη στην αμερικανική πολιτική, θα είναι και πάλι υποψήφια αντιπρόεδρός του, ανακοίνωσε επίσης ο Τζο Μπάιντεν.

«Όταν υπέβαλα υποψηφιότητα για πρόεδρος πριν από τέσσερα χρόνια, είπα ότι βρισκόμαστε σε μια μάχη για την ψυχή της Αμερικής. Και είμαστε ακόμα. Το ερώτημα που αντιμετωπίζουμε είναι εάν τα επόμενα χρόνια θα έχουμε περισσότερη ή λιγότερη ελευθερία. Περισσότερα ή λιγότερα δικαιώματα», είπε και πρόσθεσε: «Δεν είναι ώρα για εφησυχασμό. Γι’ αυτό υποβάλλω υποψηφιότητα για επανεκλογή».

Ο Μπάιντεν ξεκίνησε την εκστρατεία του το 2019 με ένα μήνυμα βίντεο, προειδοποιώντας ότι άλλα τέσσερα χρόνια του Ντόναλντ Τραμπ θα άλλαζαν για πάντα και θεμελιωδώς τον χαρακτήρα του αμερικανικού έθνους, , και τονίζοντας τη βία του 2017 σε μια συγκέντρωση λευκών εθνικιστών στο Σάρλοτσβιλ, Βιρτζίνια.

Το βίντεό του για την έναρξη της νέας εκστρατείας του δεν αναφέρει τον Τραμπ ονομαστικά, αν και το φάντασμα μιας ρεβάνς εξακολουθεί να πλανάται πάνω από την αμερικανική πολιτική σκηνή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα