ΑΘΗΝΑ
00:30
|
09.05.2024
Ο Μυλωνάκης δηλώνει πως ο Βελόπουλος μόνον από τον ίδιο είχε πάρει για το κόμμα, 72.000 ευρώ. Σήμερα αναρωτιέται πού πήγαν τα λεφτά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


Πόλεμος δηλώσεων μαίνεται για τα καλά στο κόμμα της «Ελληνικής Λύσης» του Κυριάκου Βελόπουλου μετά και από τις σημερινές νέες καταγγελίες του πρώην βουλευτή Αντώνη Μυλωνάκη σχετικά με τα χρήματα που του έδιναν κάθε μήνα από την βουλευτική τους αποζημίωση και την αδιαφάνεια που υπήρχε σε σχέση με τη διαχείριση χιλιάδων ευρώ.

Ο πρώην βουλευτής μιλώντας το πρωί στο ραδιοσταθμό Παραπολιτικά απαίτησε την άμεση διενέργεια οικονομικού ελέγχου στα «ταμεία» της «Ελληνικής Λύσης» καταγγέλλοντας χαρακτηριστικά πως κάθε μήνα οι βουλευτές έδιναν στον αρχηγό 1.500 ευρώ, εκ των οποίων τα 1.000 παρακρατούνταν άμεσα από την μισθοδοσία τους και τα άλλα 500 δίονταν «μαύρα» σε φάκελο.

Όπως πρόσθεσε, μόνον από τον ίδιο ο Βελόπουλος είχε εισπράξει 72.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 24.000 «μαύρα». «Τι έγιναν αυτά τα χρήματα;» αναρωτήθηκε με…τέσσερα χρόνια καθυστέρηση ο πρώην βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης».

« Είμαστε σε ένα κομματικό μηχανισμό που διαχειρίζεται χρήματα άρα εκτός από όλα τα άλλα είναι και οικονομικό το θέμα γιατί τα λεφτά τα οποία διαχειρίζεται ένα κόμμα δεν είναι δικά του. 800.000 ευρώ είναι η επιχορήγηση το χρόνο, 200.000 ευρώ δίνονται για το μορφωτικό ίδρυμα του κόμματος. Είναι επίσης τα χρήματα τα οποία δίνουν οι βουλευτές γιατί αυτά φορολογούνται στους βουλευτές. Εμείς δίνουμε 1.500 το μήνα, 1.000€ τα παίρνει το κόμμα κατευθείαν από τη μισθοδοσία και τα 500€ είναι μαύρα σε ένα φάκελο. Δεν προβλέπεται πάνω από 1.000€, αν δείτε αυτά που σημειώνουμε όταν πάει στο λογιστήριο της Βουλής δεν μπορεί να πάρει πάνω από 1.000€. Εικάζω ότι χρησιμοποιούνται για το κόμμα αλλά δεν πρέπει να ξέρουμε τι γίνεται; Δεν κατηγορώ κανέναν».

Οι δηλώσεις του πρώην βουλευτή δημιουργούν μία σχετική αίσθηση καθώς μόνον η τελευταία δόση της κρατικής χρηματοδότησης προς την Ελληνική Λύση στις 5 Απριλίου 2023 ανερχόταν σε 610.966,39 ευρώ. Όταν δε ρωτήθηκε εύλογα γιατί μετά από τόσα χρόνια, θυμήθηκε σήμερα να αναρωτηθεί πού πήγαιναν τόσα χρήματα, απάντησε:

«Είχα εμπιστοσύνη, τώρα έχασα την εμπιστοσύνη μου. Πήγαν να με σπιλώνουν, τώρα αμύνομαι για την τιμή μου. Δεν κάνω μηνύσεις ούτε αγωγές εγώ, εγώ θα ζητήσω να γίνει έλεγχος των οικονομικών του κόμματος να δούμε που πήγαν τα λεφτά. Με αποδείξεις κλπ. Δεν έχω εμπιστοσύνη, όταν κορόιδευε, όταν παραμύθιασε, όταν τον φίλο υποτίθεται που είχε και τώρα με αποκαλεί ο τέως, με αποκαλεί πολιτικό σκουπίδι, με αποκαλεί ψεύτη και διεφθαρμένο άρα πρέπει να δικαιολογήσει ότι είμαι διεφθαρμένος. Εγώ δεν κατηγορώ κανέναν, εγώ ζητάω έλεγχο γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα