ΑΘΗΝΑ
10:41
|
04.07.2024
Η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου τόνισε πως θα πρέπει να παταχθούν οι κακόβουλες εφαρμογές και πρακτικές μονοπωλίων Τεχνητής Νοημοσύνης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε απόψε πως δεν θα διστάσει να πατάξει επιβλαβείς επιχειρηματικές πρακτικές που ενθαρρύνουν τη χρήση κακόβουλων εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η νεαρή επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου, Λίνα Καν, και άλλοι αξιωματούχοι ομοσπονδιακών οργανισμών και υπηρεσιών αλλά και οργανώσεις προστασίας καταναλωτών στις ΗΠΑ απηύθυναν σχετικές διαβεβαιώσεις με αφορμή δημοφιλή εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης όπως η εφαρμογή ChatGPT που κάνει «θραύση» αφότου δημοσιοποιήθηκε και τέθηκε δωρεάν διεθνώς τον περασμένο Νοέμβριο.

Τεχνητή Νοημοσύνη: Τα Θετικά και Αρνητικά του AI

Σε σχετική ανταπόκριση του πρακτορείου ΑΡ από την Ουάσιγκτον αναφέρεται πως η Καν και άλλοι αξιωματούχοι επέκριναν εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης και αυτοματοποιημένα συστήματα που προωθούν αποφάσεις για το π.χ. ποιοι θα προσληφθούν, για πού και πόσο, ή ποιοι θα μπορούν να πάρουν στεγαστικά δάνεια, βάσει εθνοτικής ή φυλετικής καταγωγής, φύλου  ή άλλων παράνομων πρακτικών και ανήθικων συμπεριφορών.

Η ίδια έβαλε στο τραπέζι το ενδεχόμενο χρήσης των αντιμονοπωλιακών εξουσιών που έχει η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου ώστε να πατάξει κακές επιχειρηματικές πρακτικές στον τομέα της προηγμένης τεχνολογίας  ώστε να «προστατεύσει τον ανταγωνισμό» και δικαιώματα.

«Όλοι γνωρίζουμε πως σε περιόδους  τεχνολογικής διατάραξης οι καθιερωμένοι παίχτες μπορεί να μπουν στον πειρασμό να συγκρουστούν, να απορροφήσουν ή να περιορίσουν την είσοδο άλλων νέων στον τομέα για να διατηρήσουν την δική τους κυριαρχία. Και ήδη μπορούμε να διακρίνουμε τέτοιους κινδύνους. Μία χούφτα πανίσχυρες εταιρίες σήμερα ελέγχουν όλες τις απαραίτητες πρώτες ύλες ενώ αποθηκεύουν  τεράστιες βάσεις δεδομένων και υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους (cloud) πάνω στις οποίες βασίζονται οι νεοφυείς και άλλες επιχειρήσεις για να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν προϊόντα Τεχνητής Νοημοσύνης» είπε.

Παράλληλα άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι από άλλες ρυθμιστικές αρχές τόνισαν πως ήδη πολλά από τα πιο επιβλαβή προϊόντα Τεχνητής Νοημοσύνης «μπορεί να λειτουργούν υπονομεύοντας τους υπάρχοντες νόμους προστασίας των πολιτικών δικαιωμάτων και αποτροπής απάτης.

«Δεν υπάρχει καμία εξαίρεση για την Τ.Ν. στα νομικά βιβλία» ανέφερε η Καν χαρακτηριστικά.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε η Καν με τον διευθυντή του Γραφείου Οικονομικής Προστασίας Καταναλωτή, Ρόχιτ Τσόπρα, την βοηθό εισαγγελέα για τα Πολιτικά Δικαιώματα στο υπουργείο Δικαιοσύνης Κρίστεν Κλαρκ, την προεδρεύουσα της Επιτροπής Ίσων Ευκαιριών στην Απασχόληση, Σαρλότ Μπάροους επισήμαναν την απόφασή τους να πάρουν μέτρα ή να κάνουν χρήση διαθέσιμων νομικών εργαλείων και εξουσιών για την υπονόμευση δικαιωμάτων και νόμων από κακόβουλες εφαρμογές Τ.Ν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνομιλία Κασσελάκη με εργαζόμενους της «Αυγής»: Μας έκλεισες χωρίς να συζητήσουμε-Mea culpa (upd)

Υπόθεση Σύντροφοι-Συντρόφισσες: Αναβολή της δίκης, συνεχίζεται η ταλαιπωρία

Αστάνα: Υπό διεξαγωγή η σύνοδος κορυφής της SCO-Ως νέο μέλος αναμένεται η Λευκορωσία

Κίνηση: Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό και Κηφισό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα