ΑΘΗΝΑ
15:34
|
28.09.2024
«Γνωρίζουμε όλους τους πραγματικούς φίλους μας» είπε απόψε ο Ερντογάν, ενώ μόλις πριν μερικούς μήνες μας απειλούσε πως θα έρθει «αργά ένα βράδυ»...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εν ανάγκη (εκλογών) ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν διστάζει να μοιράσει βραβεία ακόμη και στους Έλληνες. Σειρά είχαν απόψε ο Έλληνας πρέσβης Χριστόδουλος Λάζαρης και ο εκπρόσωπος της ελληνικής ομάδας  διάσωσης (ΕΜΑΚ-ΕΚΑΒ), πυραγός Θωμάς Κρικέλης.

Ο Τούρκος Πρόεδρος απένειμε ειδικό τιμητικό μετάλλιο στον εκπρόσωπο της ελληνικής διασωστικής ομάδας, πυραγό Κρικέλη, και τιμητική πλακέτα στον πρέσβη της Ελλάδας στην Τουρκία ευχαριστώντας αμφότερους για τη συμβολή τους στο έργο της διάσωσης σεισμόπληκτων.

«Γνωρίζουμε ποιοι ήταν οι φίλοι μας τη μαύρη ημέρα. Προσωπικά αλλά και εκ μέρους του έθνους και του κράτους μου, θα ήθελα να σας εκφράσω τη βαθιά ευγνωμοσύνη μου για τις προσπάθειές σας στη ζώνη του σεισμού. Θα ήθελα επίσης, να ευχαριστήσω όλους τους ξένους φίλους μας που ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή μας για βοήθεια», ανέφερε ο Πρόεδρος Ερντογάν.

Νωρίτερα είχε σημειώσει πως τα μετάλλια απονέμονται σε εγχώριες και ξένες ομάδες έρευνας και διάσωσης «που έκαναν θυσίες κατά τη διάρκεια των σεισμών της 6ης Φεβρουαρίου».

Όπως τόνισε, 11.320 διασώστες από 90 χώρες έφτασαν στην Τουρκία μετά τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου ενώ 60 χώρες και διεθνείς οργανισμοί έστειλαν περίπου 250.000 σκηνές για να στεγαστούν οι πληγέντες, επαναλαμβάνοντας:

«Γνωρίζουμε όλους τους πραγματικούς φίλους μας».

Το προεδρικό μετάλλιο για εξαιρετικές ανθρωπιστικές υπηρεσίες αναμένεται να πάρουν συνολικά 55.000 άτομα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα