ΑΘΗΝΑ
07:50
|
02.05.2024
Το σκίτσο του Chen Xia των Global Times για την πρόταση των ΗΠΑ να απαγορευτούν όλες οι εξαγωγές προς τη Ρωσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ευρωπαϊκή Ένωση και Ιαπωνία εξέφρασαν ήδη τις αντιρρήσεις στη φερόμενη πρόταση των ΗΠΑ προς τις χώρες της G7 να απαγορευτούν όλες οι εξαγωγές προς τη Ρωσία, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων ενόψει της συνόδου κορυφής των πιο προηγμένων οικονομιών του κόσμου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στους βρετανικούς Financial Times μια δήλωση των ηγετών της G7 που συντάσσεται για τη συνάντησή τους στη Χιροσίμα τον επόμενο μήνα περιλαμβάνει δέσμευση για αντικατάσταση του τρέχοντος καθεστώτος κυρώσεων κατά τομέα κατά της Ρωσίας με πλήρη απαγόρευση εξαγωγών με μερικές εξαιρέσεις. Η πλήρης απαγόρευση των εξαγωγών θα περιλαμβάνει εξαιρέσεις για γεωργικά, ιατρικά και άλλα προϊόντα.

Η πρόταση φέρεται να έγινε από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους. Η Ουάσιγκτον δέχεται πιέσεις με το υπάρχον σύστημα κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, το οποίο έχει κενά, που επιτρέπουν στη Μόσχα να εισάγει δυτική τεχνολογία. Ωστόσο, Ευρωπαίοι και Ιάπωνες αξιωματούχοι υποστήριξαν σε μια προπαρασκευαστική συνάντηση ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα ήταν εφικτή. Παρόμοια είναι η εκτίμηση και της κινεζικής Global Times, η οποία σε σκίτσο χαρακτηρίζει την αμερικανική πρόταση… απλά αυτοκαταστροφική.

Οι ηγέτες της G7 θα συναντηθούν στη Χιροσίμα στις 19 Μαΐου για μια τριήμερη σύνοδο κορυφής που θα επικεντρωθεί στις επιπτώσεις του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, στην οικονομική ασφάλεια, στις πράσινες επενδύσεις και στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

1η Μάη-Η Εργατική Πρωτομαγιά σε σκίτσα

Αμερικανικά πανεπιστήμια

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θαύμα! Θαύμα!

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα