ΑΘΗΝΑ
03:18
|
24.05.2024
Ο γίγαντας του καπνού British American Tobacco καλείται να καταβάλει πρόστιμο 629 εκ. δολαρίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η British American Tobacco (BAT), μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες καπνού στον κόσμο, συμφώνησε να πληρώσει περισσότερα από 629 εκατομμύρια δολάρια (571,3 εκατομμύρια ευρώ) σε διακανονισμό, προκειμένου να διευθετήσει κατηγορίες για παράνομες συναλλαγές με τη Βόρεια Κορέα κατά παράβαση των κυρώσεων των ΗΠΑ, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, χθες Τρίτη.

Η θυγατρική της εταιρείας στη Σιγκαπούρη ομολόγησε επίσης ένοχη για συνωμοσία για τη διάπραξη τραπεζικής απάτης και παραβίαση των κυρώσεων.

Η υπόθεση σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη ποινή κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα στην ιστορία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, δήλωσε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Μάθιου Όλσεν και αφορά σε πωλήσεις από το 2007 έως το 2017, κατά τις οποίες μια τρίτη εταιρεία, που λειτουργεί υπό τον έλεγχο θυγατρικής της BAT, διέθεσε περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια σε προϊόντα καπνού στην αγορά της Βόρειας Κορέας.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η εταιρεία γνώριζε ότι παραβίαζε τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Πιονγκγιάνγκ για την ανάπτυξη των πυρηνικών της όπλων.

«Λυπούμαστε βαθύτατα για την ανάρμοστη αυτή συμπεριφορά», δήλωσε από την πλευρά του ο , Τζακ Μπόουλς επικεφαλής της BAT που κατέχει γνωστές μάρκες τσιγάρων, συμπεριλαμβανομένων των Lucky Strike, Dunhill και Pall Mall.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανεξάρτητος υποψήφιος ο Τζέρεμι Κόρμπιν στις εκλογές της 4ης Ιουλίου

Βαλίτσες για Ραμάλα φτιάχνει ο Κασσελάκης, μετά την κόντρα με τον Ισραηλινό πρέσβη

Το πλοίο Yannis στόχος των Χούθι της Υεμένης

Το πρώτο TikTok βίντεο του Κουτσούμπα με μουσική Μαρίνας Σάττι (video)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα