ΑΘΗΝΑ
03:37
|
29.06.2024
Το αεροπλανοφόρο προς το παρόν είναι αραγμένο στη Σκωτία και χρησιμεύει ως πηγή ανταλλακτικών για το παλιότερο HMS Queen Elizabeth.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Telegraph αναφέρει πως τμήματα του νεότερου βρετανικού αεροπλανοφόρου HMS Prince of Wales  θα χρησιμοποιηθούν για ανταλλακτικά και σκραπ μετά τη μεγάλη βλάβη που υπέστη τον Αύγουστο του 2022 μόλις πέντε χρόνια από το παρθενικό του ταξίδι τον Δεκέμβρη του 2017 και κόστος κατασκευής τουλάχιστον 3 δις στερλίνες.

Πρόκειται για το δεύτερο αεροπλανοφόρο κλάσης «Queen Elizabeth» του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, που αντίθετα με τα περισσότερα μεγάλα αεροπλανοφόρα, σχεδιάστηκε για αεροσκάφη κάθετης προσγείωσης (τύπου STOVL).

Το αεροπλανοφόρο υπέστη σοβαρή βλάβη στην προπέλα του τον περασμένο Αύγουστο έξω από τις ακτές της Νήσου Ουάιτ (που είναι το μεγαλύτερο νησί της Αγγλίας στη Μάγχη και το δωδέκατο μεγαλύτερο του Ηνωμένου Βασιλείου) με αποτέλεσμα την ματαίωση ταξιδιού στις ΗΠΑ που είχε σχεδιαστεί πολύ καιρό πριν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων, το κόστος επισκευής του αεροπλανοφόρου κρίθηκε από κάποιους ασύμφορο καθώς υπολογίζεται στα 25 εκατομμύρια στερλίνες. Επί του παρόντος αποφασίστηκε η χρήση τμημάτων του σκάφους για ανταλλακτικά δίχως να αποκλείεται το ενδεχόμενο μελλοντικής επισκευής.

Σήμερα, το σκάφος βρίσκεται σε ναυπηγείο της Σκωτίας προκειμένου τμήματά του να χρησιμοποιηθούν στο αεροπλανοφόρο «HMS Queen Elizabeth». Έχουν ήδη αφαιρεθεί τμήματα του αεροπλανοφόρου όπως φίλτρα καυσίμων και αλυσίδες από τους ανελκυστήρες στις πίστες απονήωσης και προσνήωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΥΠΕΞ Βόρειας Μακεδονίας: Σεβόμαστε πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών

Disiecta Membra #19: Το δικαίωμα στην ομορφιά

Ράφα: Συνεχίζεται η εισβολή του ισραηλινού στρατού – «Οικογένειες βρίσκονται υπό πολιορκία»

«Ακέφαλο» από σήμερα το γραφείο Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα