ΑΘΗΝΑ
23:59
|
28.09.2024
Στη Ρώμη ο Ουκρανός πρωθυπουργός για την διάσκεψη για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, που οργανώνει η ιταλική κυβέρνηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ουκρανία ελπίζει να είναι «πλήρως προετοιμασμένη» για ένταξη στην Ε.Ε. μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, δήλωσε ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμίγκαλ σε δηλώσεις του που δημοσιεύτηκαν σήμερα Τετάρτη στην ιταλική οικονομική εφημερίδα Il Sole – 24 Ore, με αφορμή την άφιξή του στη Ρώμη.

«Έχουμε ένα φιλόδοξο σχέδιο για να είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι για ένταξη στην Ε.Ε. σε δύο χρόνια», τόνισε, καθώς επισκέπτεται την Ιταλία προκειμένου να συμμετέχει σε διάσκεψη για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, που διοργανώνει η κυβέρνηση Μελόνι με τη συμμετοχή εκπροσώπων από περισσότερες από 600 εταιρείες.

«Είμαστε σίγουροι ότι μαζί με τους συμμάχους μας θα εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα έκτακτης ανασυγκρότησης που θα ωφελήσει όχι μόνο την Ουκρανία αλλά και την Ιταλία και ολόκληρη την Ευρώπη», υπογράμμισε ο Ουκρανός πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «η Ουκρανία εργάζεται με εταίρους σε ένα αντίστοιχο του Σχεδίου Μάρσαλ».

«Φτάσαμε στη Ρώμη για να συμμετάσχουμε στη Διάσκεψη για την Αποκατάσταση της Ουκρανίας. Θα συζητήσουμε επείγοντα θέματα με τον Πρόεδρο, τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Άμυνας της Ιταλίας, καθώς και με τους επικεφαλής των τμημάτων του ιταλικού κοινοβουλίου. Σχεδιάζουμε να υπογράψουμε μια σειρά από διμερή έγγραφα που θα συμβάλουν στην αποκατάσταση της Ουκρανίας», έγραψε στον λογαριασμό του στο Telegram, ο Ουκρανός πρωθυπουργός, ενώ ενημέρωσε πως το Φόρουμ για την ανάκαμψη της χώρας του, την έναρξη των εργασιών του οποίου θα κηρύξει ο Ιταλός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, θα χαιρετίσει μέσω βιντεοκλήσης ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Η Ιταλία είναι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ιταλικές εταιρείες ενδέχεται να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην ανάκαμψη της Ουκρανίας. Ήδη προσκαλούμε ιταλικές εταιρείες να συνεργαστούν, στο σχέδιο ανάκαμψης που ξεκινά φέτος», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρωθυπουργός που νωρίτερα σήμερα συναντήθηκε με τον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τη Ρώμη για την στρατιωτική τεχνική βοήθεια που παρέχει στη χώρα του και την ελπίδα ότι το σύστημα SAMP/T θα φτάσει στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό και θα υπερασπιστεί τον ουρανό της Ουκρανίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα