ΑΘΗΝΑ
02:17
|
07.07.2024
Οι ταξιτζήδες του νησιού βλέπουν την δραστηριοποίηση της Uber σαν αθέμιτο ανταγωνισμό. Ζημιές σε αυτοκίνητα της πλατφόρμας. Τι απαντά η Uber.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε αγωνιστική επαγρύπνιση βρίσκονται οι ταξιτζήδες της Ρόδου καθώς η ξένη πλατφόρμα υπηρεσιών μεταφοράς τύπου «ταξί»,Uber, άρχισε να προσφέρει υπηρεσίες στο νησί προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις τούς, γιατί προσφέρει το ίδιο έργο με πολύ μικρότερο κόστος για τους επιβάτες.

Ωστόσο, αλγεινές εντυπώσεις προκάλεσαν οι επιθέσεις ατόμων που σχετίζονται με τα συμφέροντα των οδηγών ταξί σε οχήματα της Uber, με αποτέλεσμα σοβαρές υλικές ζημιές.

Σε σχετικό ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας Η ΡΟΔΙΑΚΗ φαίνεται ξεκάθαρα μέρος των υλικών ζημιών που έκαναν με μανία…σίφουνα κάποιοι από τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί.

Ο Δήμος της Ρόδου στο πλευρό των ταξιτζήδων

Σε ό,τι αφορά το δημοτικό συμβούλιο της Ρόδου, αυτό υιοθέτησε ομόφωνα το ψήφισμα που κατέθεσε στο προεδρείο ο σύνδεσμος ιδιοκτητών ταξί του νησιού και οι συνεταιρισμοί ραδιοταξί με το οποίο εκφράζουν «την έντονη αντίθεσή τους στις δραστηριότητες της Uber.

Ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, πήρε το πλευρό των οδηγών και ιδιοκτητών λέγοντας πως «είμαστε ξεκάθαρα υπέρ των ταξί της Ρόδου». Ανάλογες ήταν οι αντιδράσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και υποψήφιος βουλευτής Φώτης Χατζηδιάκος, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Τάκης Πότσος, καθώς και όλα τα μέλη που πήραν τον λόγο, όσο και ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου, Δημήτρης Γάκης.

Το μεσημέρι πάνω από 200 οδηγοί ταξί είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Δημαρχείο της Ρόδου, διαμαρτυρόμενοι για την δραστηριοποίηση της πολυεθνικής στο νησί.

Τι λέει η Uber

Οι υπηρεσίες της εταιρίας Uber στο νησί της Ρόδου είναι διαθέσιμες (και στην Κέρκυρα) από τις 25 Απριλίου. Σε ανακοίνωσή της, η Σαρίτα Βαρούχ, Γενική Διευθύντρια της Uber Greece, σχολιάζει τις αντιδράσεις και τις επιθέσεις σε αυτοκίνητα της εταιρίας ως εξής:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τα συγκεκριμένα περιστατικά βίας στην Ρόδο.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την άσκηση βίας και υπό οποιαδήποτε συνθήκη δεν θα πρέπει να υπάρχει ανοχή σε απειλές. Θα συνεργαστούμε με τις αρμόδιες Αρχές με όποιο τρόπο μπορούμε ώστε να συνδράμουμε στον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης. Θα στηρίξουμε τον τοπικό συνεργάτη μας, ώστε να προβεί σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια εναντίον των υπευθύνων των επιθέσεων.
Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να στηρίζουμε, μέσω της συνεργασίας μας μαζί τους, τους οδηγούς ταξί στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που προσφέρει ο εγχώριος και διεθνής τουρισμός».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία και Ιράν οριστικοποιούν την ενοποίηση των εθνικών συστημάτων πληρωμών

Συνελήφθη ένας 44χρονος για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό

34 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Η έξυπνη Λεπέν και η AfD: Όχι τόσο κοντά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα