ΑΘΗΝΑ
05:44
|
03.03.2024
Η κυβέρνηση της Σλοβενίας ολοκλήρωσε μια μυστική επιχείρηση για την αποστολή 20 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού Valuk στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Σλοβενίας ολοκλήρωσε μια μυστική επιχείρηση για την αποστολή 20 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού Valuk στην Ουκρανία αυτή την εβδομάδα, ανέφερε η σλοβενική 24UR την Τετάρτη επικαλούμενη πηγή της.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η προετοιμασία της αποστολής διήρκεσε αρκετούς μήνες. Οχήματα που λειτουργούν στη Σλοβενία εδώ και 24 χρόνια, υποβλήθηκαν σε συντήρηση. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν με αεροπλάνο σε κέντρο logistics είτε στη Σλοβακία είτε στην Πολωνία. Η επιχείρηση καθυστέρησε, επειδή το αεροπλάνο ασχολούνταν με την εκκένωση Ευρωπαίων από το Σουδάν, αλλά τα τελευταία οχήματα παραδόθηκαν τελικά στο Κίεβο αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την έκθεση, αυτά τα οχήματα στάλθηκαν για να χρησιμοποιηθούν στην προαναγγελθείσα ουκρανική αντεπίθεση.

Το υπουργείο Άμυνας της Σλοβενίας απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα, επικαλούμενο τη «μη δημοσιότητα τέτοιων αποφάσεων», που έλαβε η κυβέρνηση.

Προηγουμένως, η Σλοβενία απέστειλε στην Ουκρανία 28 άρματα μάχης M-55S και 35 τεθωρακισμένα πλοία γιουγκοσλαβικής κατασκευής, οπλισμένα με πυροβόλα 20 mm.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Συντηρητικοί κυριαρχούν στο κοινοβούλιο του Ιράν, στις εκλογές της συνέλευσης

«Συνταγματικός» ολοκληρωτισμός

Η Γάζα δέχεται την πρώτη αεροπορική ρίψη αμερικανικής ανθρωπιστικής βοήθειας

Σε εξέλιξη η Ιδρυτική Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα