ΑΘΗΝΑ
12:17
|
01.05.2024
Η κυβέρνηση της Σλοβενίας ολοκλήρωσε μια μυστική επιχείρηση για την αποστολή 20 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού Valuk στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Σλοβενίας ολοκλήρωσε μια μυστική επιχείρηση για την αποστολή 20 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού Valuk στην Ουκρανία αυτή την εβδομάδα, ανέφερε η σλοβενική 24UR την Τετάρτη επικαλούμενη πηγή της.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η προετοιμασία της αποστολής διήρκεσε αρκετούς μήνες. Οχήματα που λειτουργούν στη Σλοβενία εδώ και 24 χρόνια, υποβλήθηκαν σε συντήρηση. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν με αεροπλάνο σε κέντρο logistics είτε στη Σλοβακία είτε στην Πολωνία. Η επιχείρηση καθυστέρησε, επειδή το αεροπλάνο ασχολούνταν με την εκκένωση Ευρωπαίων από το Σουδάν, αλλά τα τελευταία οχήματα παραδόθηκαν τελικά στο Κίεβο αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την έκθεση, αυτά τα οχήματα στάλθηκαν για να χρησιμοποιηθούν στην προαναγγελθείσα ουκρανική αντεπίθεση.

Το υπουργείο Άμυνας της Σλοβενίας απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα, επικαλούμενο τη «μη δημοσιότητα τέτοιων αποφάσεων», που έλαβε η κυβέρνηση.

Προηγουμένως, η Σλοβενία απέστειλε στην Ουκρανία 28 άρματα μάχης M-55S και 35 τεθωρακισμένα πλοία γιουγκοσλαβικής κατασκευής, οπλισμένα με πυροβόλα 20 mm.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα