ΑΘΗΝΑ
03:19
|
11.10.2024
Πιθανότατα πρόκειται για κατάλοιπα δοκιμών αμυντικών συστημάτων του πολωνικού στρατού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συντρίμμια ενός αερομεταφερόμενου αντικειμένου εντοπίστηκαν σε πολωνικό έδαφος, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Ζμπίγκνιεφ Ζιόμπρο.

«Το στρατιωτικό τμήμα της επαρχιακής Εισαγγελίας στο Γκντανσκ, υπό την εποπτεία της Εθνικής Εισαγγελίας, έχει ξεκινήσει έρευνα για τα συντρίμμια ενός αερομεταφερόμενου αντικειμένου που βρέθηκε σε ένα δάσος σε απόσταση δώδεκα χιλιόμετρα από το Μπιντγκός», ανέφερε ο Πολωνός αξιωματούχος μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

«Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, αξιωματούχοι της αστυνομίας, της χωροφυλακής και των ομάδων αναγνώρισης, εργάζονται στο σημείο», πρόσθεσε.

Σε ξεχωριστό tweet, το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι «η κατάσταση δεν απειλεί την ασφάλεια των κατοίκων» του κοντινού χωριού Ζαμόσκ.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπως το RMF Radio, ανέφεραν ότι τα συντρίμμια εντοπίστηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και εκτιμάται ότι προέρχονται από πύραυλο αέρος-εδάφους, που πιθανότατα ανήκει στις εθνικές ένοπλες δυνάμεις.

Το τοπικό ραδιόφωνο RMF FM έγραψε στο Twitter ότι στα συντρίμμια που εντοπίστηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα φέρουν γράμματα του κυριλλικού αλφαβήτου, αν και ένας στρατιωτικός εμπειρογνώμονας που ανέφερε υπενθύμισε ότι ο στρατός της Πολωνίας διαθέτει πολλά μετασοβιετικά όπλα.

Ο ίδιος σταθμός επανήλθε αργότερα αναφέροντας ότι πρόκειται για κατάλοιπα δοκιμών αμυντικών συστημάτων του πολωνικού στρατού, σε σχέση με τη δημιουργία αντιπυραυλικής ασπίδας της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επιασαν επ’αυτοφόρω κλέφτη μετάλλου σε σιδηροδρομική γραμμή της Ελευσίνας

Νεκρός από όπλο 39χρονος στη Λαμία

Ισραηλινή σφοδρή επίθεση στην κεντρική Βηρυτό με 18 νεκρούς και 92 τραυματίες

Τροπική καταιγίδα έγινε ο κυκλώνας Milton – Στους 10 οι νεκροί -3,4 εκατ. χωρίς ρεύμα για ώρες (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα