ΑΘΗΝΑ
18:25
|
02.10.2024
Τα εγκαίνια της 69ης ανθοκομικής έκθεση Κηφισιάς ξεκινούν απόψε λίγο μετά τις 20.00. Δεκάδες παραγωγοί σας περιμένουν με καλές προτάσεις ανανέωσης του κήπου σας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησε από την Πέμπτη 27 Απριλίου, γεμάτη χρώματα και αρώματα, η 69η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς στην οποία συμμετέχουν δεκάδες παραγωγοί, γεωπόνοι και ανθοκόμοι δίνοντας την ευκαιρία σε όλους  μας για μία ευχάριστη βόλτα σε ολάνθιστους κήπους και τη δυνατότητα για την ανανέωση του κήπου μας σε αυλές ή μπαλκόνια με νέα λουλούδια και δενδρύλλια αλλά και πρόσβαση σε συμβουλές ειδικών για την καλύτερη φροντίδα τους.

Και φέτος, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά διαφορετικούς θεματικούς κήπους.

Αυτή τη φορά το Θεματικό Πάρκο διαθέτει οκτώ διαφορετικούς Ελληνικούς Κήπους, εμπνευσμένους από το ποικιλόμορφο ελληνικό μεσογειακό τοπίο, ενώ δε θα λείψουν ούτε φέτος τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά, όπως επίσης και ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα.

Στο μήνυμά του ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος για την έναρξη της 69ης Ανθοκομικής Έκθεσης επισήμανε ότι προσφέρει:

  • 1) Την μεγαλύτερη Ποικιλία φυτών και λουλουδιών στις καλύτερες Τιμές!
  • 2) Έμπρακτη στήριξη της Πρωτογενούς παραγωγής και του εμπορίου της.
  • 3) Λύσεις για Αστικό Πράσινο με Εξοικονόμηση φυσικών πόρων.
  • 4) Γεφυρώνει το «χθες» των Παππούδων Κηπουρών με το «σήμερα» των Εγγονών Φυτωριούχων, που αξιοποίησαν το μεράκι και την πολυετή εμπειρία.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν απόψε, Παρασκευή, 28 Απριλίου, λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ. Θα διαρκέσει ως τις 14 Μαΐου και θα είναι ανοικτή από τις 10.00 το πρωί ως τις 22.00 το βράδυ.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο της έκθεσης, 29 και 30 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν και οι πρώτες εκδηλώσεις για τους μικρούς φίλους της ανθοκομικής από τις 11.00 το πρωί και άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Ειδικότερα, το πρόγραμμα για αυτό το Σαββατοκύριακο προβλέπει:

Σάββατο, 29 Απριλίου 2023

11.00 π.μ.
Θεατρικό παιχνίδι από τους Παιδικούς, βρεφικούς και βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κηφισιάς. Στο περίπτερο των Παιδικών Σταθμών.

11.00 – 13.00 (Τέντα εκδηλώσεων)

ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ – Η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΑΙΜΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ – Ενημέρωση και Εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

20.00 (Κεντρική σκηνή)
Συναυλία soul, funk, pop, χορευτικής μουσικής του συγκροτήματος DABAND.

Κυριακή 30 Απριλίου 2023

11.00 – 12.00
«Οι μικροί μαέστροι» από τους Παιδικούς, βρεφικούς και βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κηφισιάς. Στο περίπτερο των Παιδικών Σταθμών.

12.00-13.30 (Τέντα εκδηλώσεων)
Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΦΥΩΝ ΑΓΡΙΩΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ. Τι είναι τα μανιτάρια; Πού βγαίνουν; Πώς τρέφονται; Πού και πώς τα συλλέγουμε; Αυτά και άλλα πολλά θα μάθουμε για τον άγνωστο και παραμυθένιο κόσμο των άγριων μανιταριών. Γεώργιος Κατίνας. Ερευνητής της μυκητοχλωρίδας του τόπου μας.

20.30 (Κεντρική Σκηνή)
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ – Παράσταση Καραγκιόζη «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΦΙΔΙ» από τον Μιχάλη Ταυλάτο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βαριές κατηγορίες για τον ράπερ Diddy: Πάνω από 100 άτομα ισχυρίζονται ότι βιάστηκαν

ΗΠΑ: 4χρονος εκλιπαρεί τον πατέρα του για φαγητό λίγο πριν πεθάνει από ασιτία

Με το χέρι στη σκανδάλη, το Ισραήλ ετοιμάζει απάντηση στο Ιράν και χτυπά το Λίβανο

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: Μην επιτρέψετε να μείνει ατιμώρητο το έγκλημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα