ΑΘΗΝΑ
15:48
|
23.09.2023
Νέα ακύρωση προεκλογικής εμφάνισης για τον πρόεδρο της Τουρκίας μετά την πρόσφατη αδιαθεσία του, 16 ημέρες πριν από τις κάλπες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε περιορισμένη μόνο έκταση θα συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την πρόσφατη αδιαθεσία του. Ο Πρόεδρος αποφάσισε να μην παραστεί σήμερα στα προγραμματισμένα εγκαίνια μιας γέφυρας στα Άδανα, στη νότια Τουρκία, σύμφωνα με τον προεδικό ιστότοπο. Εντούτοις θα συμμετάσχει στα εγκαίνια μέσω τηλεδιάσκεψης από το γραφείο του.

Ο Ερντογάν σπάνια παραλείπει να παραστεί σε εγκαίνια υποδομών, μέσω των οποίων προωθεί την εκστρατεία του για να επανεκλεγεί στις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου. Χθες, Τετάρτη, δεν παρέστη στα εγκαίνια μιας σιδηροδρομικής γραμμής για αμαξοστοιχίες υψηλής ταχύτητας στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν διεξήγε με εντατικό ρυθμό την προεκλογική εκστρατεία του και πραγματοποιούσε συνήθως τρεις δημόσιες εμφανίσεις ενώπιον κοινού την ημέρα.

Ο 69χρονος απερχόμενος πρόεδρος ασθένησε όμως το βράδυ της Τρίτης, δύο εβδομάδες πριν από τις κοινοβουλευτικές και προεδρικές εκλογές. Αναγκάσθηκε να διακόψει μια ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη λόγω στομαχικής διαταραχής και στη συνέχεια διέκοψε την προεκλογική εκστρατεία του.

Χθες, Πέμπτη, εμφανίσθηκε για λίγο σε βιντεοδιάσκεψη με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, στην οποία ο Τούρκος πρόεδρος φαινόταν χλωμός. Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά ανέφερε πως ο Ερντογάν παρουσίασε στομαχικά προβλήματα και χρειάζεται ανάπαυση.

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις προοιωνίζονται μια μάχη στήθος με στήθος του Ερντογάν με τον κυριότερο αντίπαλό του για την προεδρία, τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ρωσία λέει ότι οι Αρμένιοι μαχητές του Καραμπάχ αρχίζουν να παραδίδουν τα όπλα

Σι Τζινπίνγκ: Η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τη Ν. Κορέα

AfD: Πρόγραμμα «πρώτων 100 ημερών» της Εναλλακτικής για τη Γερμανία

Εκδόθηκε η εγκύκλιος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 – Πώς ψηφίζουμε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα