ΑΘΗΝΑ
01:55
|
09.07.2024
Οι προσπάθειες της Ουάσιγκτον και των δορυφόρων της να απομονώσουν τη Μόσχα αποτυγχάνουν εντελώς, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι προσπάθειες της Ουάσιγκτον και των δορυφόρων της να απομονώσουν τη Μόσχα αποτυγχάνουν εντελώς, με την παγκόσμια πλειοψηφία να είναι απρόθυμη «να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» για τις πρώην αποικιακές δυνάμεις, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, αναφλερει το πρακτορείο TASS.

Απευθυνόμενος στη διαδικτυακή Παγκόσμια Διάσκεψη για την Πολυπολικότητα το Σάββατο, ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ρωσίας είπε: «Φαίνεται απολύτως φυσικό οι προσπάθειες της Ουάσιγκτον και των δορυφόρων της να αντιστρέψουν την πορεία της ιστορίας και να αναγκάσουν τη διεθνή κοινότητα να τηρήσει μια «παγκόσμια τάξη βασισμένη σε κανόνες». Θα αναφέρω μόνο την εντελώς αποτυχημένη πορεία προς την απομόνωση της Ρωσίας που ακολουθούν οι Δυτικοί». «Η πλειονότητα των χωρών που κατοικούνται από περίπου το 85% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι απρόθυμες να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά για τις πρώην αποικιακές δυνάμεις», πρόσθεσε.

Πριν από τη διάσκεψη, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών επεσήμανε ότι η εκδήλωση θα επιτρέψει για άλλη μια φορά την προσοχή πολιτικών, δημοσίων αξιωματούχων, δημοσιογράφων και ακαδημαϊκών και πολιτιστικών προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, που υπερασπίζονται την πολυπολικότητα και την δικαιότερη και περισσότερο δημοκρατικές διακρατικές σχέσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι «Πατριώτες» του Όρμπαν βάζουν τρικλοποδιά στη Μελόνι

Συνάντηση Πούτιν-Μόντι στη Μόσχα

Αμυντικό σύμφωνο Ιαπωνίας-Φιλιππίνων, με το βλέμμα στραμμένο στην Κίνα

Κίεβο, Μόσχα και τώρα Πεκίνο για τον Βίκτορ Όρμπαν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα