ΑΘΗΝΑ
08:58
|
19.05.2024
Προσπάθεια για «αέρα» ανανέωσης και προσέγγιση νεότερων προσώπων στις επιλογές Ανδρουλάκη για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, με τον Παναγιώτη Δουδωνή στην πρώτη θέση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σταθερός στην γραμμή ανανέωσης και ηλικιακής διεύρυνσης της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ φαίνεται πως παραμένει ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, όπως αναδεικνύεται από τις επιλογές του για τα 12 ονόματα υποψηφίων βουλευτών που συμπεριλήφθηκαν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος.

Ειδικότερα,  την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο καταλαμβάνει ο 33χρονος Δρ  Συνταγματικού Δικαίου και Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Δουδωνής, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί ο 40χρονος δικηγόρος  Δημήτρης Μάντζος, ο οποίος έχει διατελέσει και διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Μεταξύ των επιλογών του Ν. Ανδρουλάκη ξεχωρίζει η δικηγόρος, νομική σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ελένη Χρονοπούλου, στην τρίτη θέση, ενώ παρατηρείται συνολικά μια προσπάθεια ανανέωσης της σχέσης του κόμματος με την κοινωνία, με την προσέγγιση νεότερων προσώπων σε μεγάλο εύρος κλάδων.

Αναλυτικά, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συμπεριλαμβάνονται οι εξής υποψήφιοι βουλευτές/-τριες:

  1. Παναγιώτης Δουδωνής
  2. Δημήτρης Μάντζος
  3. Ελένη Χρονοπούλου
  4. Αγάθη-Ρόζα Βρεττού
  5. Κώστας Χρυσόγονος
  6. Ιωάννα Τζουλάκη
  7. Μαριζέτα Αντωνοπούλου
  8. Ελένη Άννα Δημητρακούδη
  9. Χρήστος Χρυσολωράς
  10. Νίκος Σαργκάνης
  11. Αχιλλέας Παπακώστας
  12. Γρηγόρης Λαμπράκης
  13. Γεωργία Καζά
  14. Σίμος Γερασιμίδης
  15. Νίκος Χριστοδουλάκης

Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναμένεται να εκλέξει έναν τουλάχιστον βουλευτή Επικρατείας, καθώς οι εκλόγιμες θέσεις αποτελούν συνάρτηση του εκλογικού ποσοστού με το εκλογικό μέτρο, ενώ για την εκλογή και δεύτερου προσώπου πρέπει να ξεπεράσει το 13% στις εκλογές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα