ΑΘΗΝΑ
02:51
|
03.05.2024
Η Τουρκία έκλεισε το Σάββατο τον εναέριο χώρο της στην αρμενική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους FlyOne Armenia χωρίς προειδοποίηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Τουρκία έκλεισε το Σάββατο τον εναέριο χώρο της στην αρμενική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους FlyOne Armenia χωρίς προειδοποίηση, ανέφερε το εγχώριο πρακτορείο ειδήσεων Armenpress, επικαλούμενο τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του αερομεταφορέα.

«Για λόγους ακατανόητους για εμάς και χωρίς ορατούς λόγους, οι τουρκικές αεροπορικές αρχές ακύρωσαν την άδεια που είχε χορηγηθεί προηγουμένως στην αεροπορική εταιρεία FlyOne Armenia να εκτελεί πτήσεις προς την Ευρώπη μέσω του τουρκικού εναέριου χώρου», δήλωσε ο Αράμ Ανανιάν, πρόεδρος της FlyOne, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Οι τουρκικές αεροπορικές αρχές εφάρμοσαν την ακύρωση χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, θέτοντας την αεροπορική μας εταιρεία και τους επιβάτες μας σε μια άβολη κατάσταση».

Η FlyOne Armenia, θυγατρική της μολδαβικής αεροπορικής εταιρείας FlyOne, ξεκίνησε τις δραστηριότητές της τον Δεκέμβριο του 2021. Τον Φεβρουάριο του 2023, ο Ανανιάν είπε στο Armenpress ότι ο αερομεταφορέας διέθετε πέντε αεροσκάφη Airbus και πρόσφερε πτήσεις σε 14 προορισμούς σε οκτώ χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Η Άγκυρα δεν είχε διπλωματικούς ή εμπορικούς δεσμούς με την Αρμενία από τη δεκαετία του 1990.

Τα δύο έθνη βρίσκονται σε αντίθεση κυρίως για το 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους που η Αρμενία λέει ότι σκοτώθηκαν το 1915 από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, τον προκάτοχο της σύγχρονης Τουρκίας. Η Αρμενία λέει ότι αυτό συνιστά γενοκτονία, μια κατηγορία που η Τουρκία αρνείται.

Αλλά τον Φεβρουάριο, μια συνοριακή πύλη μεταξύ των γειτόνων άνοιξε για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια για να επιτρέψει βοήθεια στα θύματα των καταστροφικών σεισμών στη νότια Τουρκία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα