ΑΘΗΝΑ
11:12
|
17.05.2024
Οι εισαγγελείς στη Μολδαβία ανέφεραν τη Δευτέρα τη σύλληψη της Μαρίνα Τάουμπερ, αναπληρώτριας αρχηγού του κόμματος της αντιπολίτευσης της χώρας Sor.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εισαγγελείς στη Μολδαβία ανέφεραν τη Δευτέρα τη σύλληψη της Μαρίνα Τάουμπερ, αναπληρώτριας αρχηγού του κόμματος της αντιπολίτευσης της χώρας Sor, για υποψίες για απάτη που σχετίζεται με τη χρηματοδότηση του κόμματός της, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

«Η Τάουμπερ συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Κισινάου ενώ προσπαθούσε να πάρει πτήση για το Ισραήλ», ανέφερε η εισαγγελία κατά της διαφθοράς σε δήλωση στην ιστοσελίδα της. Σύμφωνα με αυτό, η Τάουμπερ αγνόησε προηγουμένως την απαγόρευση εξόδου από τον τόπο διαμονής της.

Τον Ιούλιο του 2022, η ηγέτης της αντιπολίτευσης κατηγορήθηκε σε δύο ποινικές υποθέσεις σχετικά με την παραποίηση των οικονομικών εκθέσεων του κόμματός της και τη λήψη κεφαλαίων από ομάδα οργανωμένου εγκλήματος. Η βουλευτής είπε ότι είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την έρευνα προκειμένου να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη. Πιστεύει ότι το κυβερνών Κόμμα Δράσης και Αλληλεγγύης μπορεί να βρίσκεται πίσω από την απόφαση των εισαγγελέων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Βόρειας Κορέας

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για το φορολογικό με μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα