ΑΘΗΝΑ
12:58
|
27.04.2024
Τρία σκίτσα σχετικά με την επερχόμενη φιέστα της στέψης του βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου & Κοινοπολιτείας, την πρώτη μετά το 1953.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για τη στέψη του βασιλιά Κάρολου του Γ΄ στον θρόνο της μοναρχίας του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κοινοπολιτείας. Πρόκειται για την πρώτη στέψη μετά από εκείνη της Ελισάβετ Β΄ το 1953.

Ο βασιλιάς και η βασιλική σύζυγος Καμίλα κάνουν εντατικές πρόβες στη μεγάλη αίθουσα του χορού στο Μπάκιγχαμ που έχει μετατραπεί ώστε να μοιάζει με το Αβαείο του Γουεστμίνστερ. Οι επίσημοι προσκεκλημένοι θα είναι 2.000 μέσα στο Αβαείο, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένονται στους δρόμους ενώ σε 300 εκατομμύρια υπολογίζονται οι τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο που θα παρακολουθήσουν την τελετή σε απευθείας σύνδεση. Ωστόσο, βάσει δημοσκοπήσεων, τρεις στους δέκα Βρετανούς αδιαφορούν πλήρως για την αποκατάσταση του Κάρολου.  

Σκωπτική και η διάθεση των Βρετανών σκιτσογράφων για τη στέψη του βασιλιά. Αναδεικνύουν την αφορολόγητη περιουσία του μονάρχη, την πρόσκληση προς το κοινό να ορκιστεί πίστη στον μονάρχη και τους διαδόχους του αλλά και το ποια θα είναι η θέση του πρίγκιπα «Ρεζέρβα» Χάρι στην τελετή.

Άλλοι αυτοεξυπηρετούνται και άλλοι πάνε στις τράπεζες τροφίμων, της Νίκολα Τζένινγκς

Τα περιουσιακά στοιχεία που κληρονόμησε ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ έχουν ωθήσει την περιουσία του σε σχεδόν 2 δισεκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με εκτενή έρευνα του βρετανικού Guardian. Και ο μονάρχης δεν χρειάζεται να πληρώσει φόρο κληρονομιάς χάρη σε ρήτρα που πέρασε το 1993 ο τότε πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τζον Μέιτζορ. Ωστόσο, ο ίδιος δήλωσε ότι προτίθεται εθελοντικά να πληρώνει φόρο εισοδήματος, όπως έκανε και η μητέρα του.

«Ποιανού ιδέα ήταν να προσκληθεί το κοινό να ορκιστεί πίστη στον μονάρχη;», του Μόρτεν Μόρλαντ

Η πρόσκληση προς τους πολίτες να αποτίσουν φόρο τιμής στον βασιλιά Κάρολο, συμμετέχοντας σε μια «χορωδία εκατομμυρίων φωνών», περιλαμβάνεται στα νέα στοιχεία που θα προστεθούν από μια παλαιά τελετή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρι, Τζάστιν Ουέλμπι.

«Στον διάδρομο δεξιά, κύριε. Σας τοποθετήσαμε ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της Κίνας και το Σιν Φέιν», του Πίτερ Μπρουκς

Ο πρίγκιπας Χάρι θα παραστεί στη στέψη χωρίς τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ. Η αυτοβιογραφία του με τον τίτλο «Η Ρεζέρβα», το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η όλη αρνητική δημοσιότητα για τη βασιλική «Εταιρεία» ενδέχεται να έχουν συνέπειες για τον δευτερότοκο γιο της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Ο Χάρι λέγεται ότι δεν θα παραστεί μαζί με τους υπόλοιπους συγγενείς του στο περίφημο μπαλκόνι και ότι θα του απαγορευτεί να εμφανιστεί με στρατιωτική στολή. Αυτά είναι προβλήματα…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θαύμα! Θαύμα!

17η Απρίλη-Γενική Απεργία για το 59%;  

ΕΣΥ καλά;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα