ΑΘΗΝΑ
06:53
|
18.05.2024
Η κυβέρνηση της Βραζιλίας θα φορολογήσει τα εισοδήματα από χρηματοοικονομικές επενδύσεις που αποκτήθηκαν στο εξωτερικό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση του προέδρου της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα δημοσίευσε ένα εκτελεστικό διάταγμα με στόχο την αύξηση των εσόδων φορολογώντας τα εισοδήματα κεφαλαίου από χρηματοοικονομικές επενδύσεις που αποκτώνται στο εξωτερικό από άτομα που διαμένουν στη Βραζιλία.

Τα έσοδα που θα προκύψουν από την 1η Ιανουαρίου 2024 θα ληφθούν υπόψη για τον σκοπό αυτό, αναφέρεται στο κείμενο του μέτρου που δημοσιεύτηκε το βράδυ της Κυριακής και τίθεται σε ισχύ άμεσα. Πρέπει να ψηφιστεί από το Κογκρέσο εντός τεσσάρων μηνών για να γίνει μόνιμος νόμος.

Σύμφωνα με το κείμενο, τα εισοδήματα που αποκτώνται στο εξωτερικό από χρηματοοικονομικές επενδύσεις θα φορολογούνται κατά την πώληση ή τη λήξη των περιουσιακών στοιχείων, ενώ τα κέρδη και τα μερίσματα από ελεγχόμενες οντότητες θα φορολογούνται στις 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους. Το μέτρο περιλαμβάνει επίσης τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων σε καταπιστεύματα.

Το υπουργείο Οικονομικών είπε ότι το μέτρο είχε τη δυνατότητα να συγκεντρώσει περίπου 3,2 δισεκατομμύρια ρεάλ (641 εκατομμύρια δολάρια) το 2023, κοντά σε 3,6 δισεκατομμύρια ρεάλ το 2024 και 6,7 δισεκατομμύρια ρεάλ το 2025.

Το κείμενο θέτει επίσης τη δυνατότητα ενημέρωσης περιουσιακών στοιχείων και δικαιωμάτων στο εξωτερικό στην αγοραία αξία τους στις 31 Δεκεμβρίου 2022, με τη διαφορά για το κόστος κτήσης να φορολογείται με συντελεστή 10%. Σε αυτή την περίπτωση, ο φόρος πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Το μέτρο δημοσιεύτηκε σε πρόσθετη έκδοση της Επίσημης Εφημερίδας, αλλά ο Λούλα δεν το ανέφερε κατά την ομιλία του για την Εργατική Πρωτομαγιά, όπου δεσμεύτηκε να εισαγάγει μια νέα πολιτική πραγματικών αυξήσεων στον κατώτατο μισθό και ανακοίνωσε σχέδια για αύξηση της απαλλαγής από τον φόρο εισοδήματος για άτομα με χαμηλότερο εισόδημα.

Η οικονομική ομάδα του αριστερού Λούλα τόνισε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να εξισορροπήσει τους δημόσιους λογαριασμούς φορολογώντας αυτούς που πρέπει αλλά δεν πληρώνουν φόρους. Ωστόσο, το μέτρο της Κυριακής δεν αποκαλύφθηκε στα επίσημα κυβερνητικά κανάλια.

Η κυβέρνηση παρουσίασε πρόσφατα νέους δημοσιονομικούς κανόνες για να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα των δημοσίων λογαριασμών, αλλά η επιτυχία του πλαισίου εξαρτάται από την αύξηση των εσόδων, η οποία είναι αβέβαιη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Εντοπίστηκαν τρία πτώματα ομήρων της Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα