ΑΘΗΝΑ
10:07
|
27.04.2024
Η ημερίδα για τα πνευματικά δικαιώματα των δημοσιογράφων πραγματοποιείται στις 3 Μαΐου 2023 στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συζήτηση για τα πνευματικά δικαιώματα των δημοσιογράφων και το μερίδιο που τους αναλογεί από τα υπερκέρδη των ψηφιακών πλατφορμών πραγματοποιείται αύριο, 3 Μαΐου 2023, στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου.

Την ημερίδα διοργανώνει ο ΞΕΝΟΦΩΝ, ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων που ιδρύθηκε με την πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΑ και των δημοσιογραφικών ενώσεων της χώρας – ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε.

Θα γίνει ανάλυση τα σημαντικών, για τα πνευματικά δικαιώματα των δημοσιογράφων, ευρήματων που προέκυψαν κατά την κατάρτιση του φακέλου για την αδειοδότηση του ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ και την έκθεση βιωσιμότητας.

Θα παρουσιαστούν στοιχεία για το σημαντικό ποσοστό που καταλαμβάνει η Ενημέρωση στο συνολικό περιεχόμενο που διακινείται και αναπαράγεται στο ελληνόφωνο διαδίκτυο με βάση διεθνείς εκθέσεις  και πηγές (Reuters Institute, IMF, EUROSTAT, ΕΛΣΤΑΤ κ.α.) αλλά και την πιλοτική, συγχρονική έρευνα  που εκπόνησε η Civic Information Office, για λογαριασμό του ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ και η οποία καταδεικνύει τη βαρύτητα που κατέχει το δημοσιογραφικό περιεχόμενο στη διαδικτυακή περιήγηση των χρηστών, στην Ελλάδα, σε καθημερινό επίπεδο.

Τις εργασίες θα ανοίξει η πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Dominique Pradalie. Για τις εξελίξεις στις άλλες χώρες της Ευρώπης θα ενημερώσει ο Mike Holderness, επικεφαλής της AREG, της ομάδας ειδικών που έχουν συστήσει η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

Η Ημερίδα θα μεταδοθεί σε live streaming από το κανάλι της ΕΣΗΕΑ στο You Tube, ΕΣΗΕΑ – JUADN και θα ξεκινήσει μετά τις 12.00 το μεσημέρι με τη συμμετοχή (μεταξύ άλλων) της Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (μέσω τηλεδιάσκεψης ΖΟΟΜ), Ντομινίκ Πρανταλί, την Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τον αναπληρωτή τομεάρχη του Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρολιάκο, τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζιος, τον βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή, τον υπεύθυνο επικοινωνίας του ΜέΡΑ25, Σπύρο Δερβενιώτη, εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης και τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης Δημήτρη Γαλαμάτη.

Η Εισαγωγική τοποθέτηση θα γίνει από την Μάχη Νικολάρα, Πρόεδρος «ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ» και Ειδική Γραμματέας ΕΣΗΕΑ με θέμα: «Ίδρυση Ξενοφώντα, αναγκαιότητα, δυνατότητες, διεκδικήσεις. Ο ρόλος των  πνευματικών δικαιωμάτων στην ανεξαρτησία και την ελευθερία του Τύπου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Celebrities στα εστιατόρια

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η «πορτοκαλί» Ελλάδα: Η σκόνη της Σαχάρας κατάπιε την Αθήνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα