ΑΘΗΝΑ
00:01
|
06.07.2024
Σε μυστική αποθήκη των παραστρατιωτικών εντοπίστηκαν σήμερα από δυνάμεις του στρατού χιλιάδες κούτες με έτοιμα γεύματα των δυνάμεων RSF από τα ΗΑΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βίντεο-ντοκουμέντο που αποδεικνύει την έμμεση στήριξη των σουδανικών παραστρατιωτικών «Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης» από παράγοντες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποκαλύπτουν σουδανικά ΜΜΕ με αφορμή την άφιξη δυνάμεων του στρατού σε αποθήκη ανεφοδιασμού των παραστρατιωτικών σε βάση της ορεινής περιοχής Σουρκάμπ.

Στο βίντεο του «Sudan News» που αναρτήθηκε νωρίς απόψε στο Τουίτερ από την αποθήκη εφοδίων των παραστρατιωτικών καταγράφονται πολλές εκατοντάδες, ίσως χιλιάδες, κούτες με έτοιμα ατομικά πλήρη γεύματα για τους μισθοφόρους των δυνάμεων RSF αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων, πως είχαν εφοδιαστεί και προετοιμαστεί καιρό πριν για όσα διαδραματίζονται σήμερα στο Σουδάν.

Σε κάποια από αυτά τα ατομικά δέματα οι δημοσιογράφοι διακρίνουν κονσέρβα με έτοιμο γεύμα, φακελάκια τσάι, μικρές συσκευασίες γάλακτος και ζάχαρης, έως…κέικ.

Σε ένα από τα βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα τα περιεχόμενα των ατομικών δεμάτων σίτισης να είναι γραμμένα όχι μόνον στα αραβικά αλλά και στα αγγλικά με χώρα προέλευσης τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που στο παρελθόν έχουν καταγγελθεί πως συνεργάζονται στενά με τον πολέμαρχο στρατηγό Ντάγκαλο των παραστρατιωτικών δυνάμεων, RSF ο οποίος είναι και ένας από τους πλουσιότερους Σουδανούς χάρη στο λαθρεμπόριο χρυσού που κάνει συνεργαζόμενος μεταξύ άλλων και με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).

‘Όλα αυτά καταγράφονται σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για τον σουδανικό λαό, που καλείται για μία ακόμη φορά να δώσει την δύσκολη μάχη της επιβίωσης στο φόντο των σκληρών μαχών που έχουν ξεσπάσει από τις 15 Απρίλη ανάμεσα στον στρατό της χώρας και τις παραστρατιωτικές «Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης», με αποτέλεσμα το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, τον τραυματισμό αρκετών χιλιάδων και τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων από τις εστίες τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρετανία: Ποια η σύνθεση της νέας κυβέρνησης του Στάρμερ

Ο Πάπας αφόρισε Αρχιεπίσκοπο αφού κρίθηκε ένοχος για σχίσμα

Αστυνομία: Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις στις 6/7 στο Παλαιό Φάληρο

Χειμάρρα: Στις 4 Αυγούστου εκλογές μετά την καθαίρεση Μπελέρη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα