ΑΘΗΝΑ
02:49
|
20.05.2024
«Εγώ δεν έχω κρύψει ότι τάσσομαι υπέρ μονοκομματικών σταθερών κυβερνήσεων», επεσήμανε και ζήτησε νίκη από την πρώτη κάλπη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη μία και μοναδική κάλπη που έχουμε μπροστά μας, που είναι η κάλπη της 21ης Μαΐου. Δεν θέτω ποτέ ποσοτικούς στόχους σε καμία εκλογή, θέλω προφανώς να νικήσουμε και να νικήσουμε με καθαρή διαφορά από τον δεύτερο και θα εξακολουθώ να αγωνίζομαι για τις 19 ημέρες που έχουν απομείνει να πείσω τους αναποφάσιστους συμπολίτες μας… Θέλω η νίκη να είναι τόσο καθαρή ώστε να μην αμφισβητείται την επόμενη ημέρα ποιος πρέπει να σχηματίσει κυβέρνηση και ποιος προφανώς πρέπει να είναι πρωθυπουργός», επεσήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη, που παραχώρησε σήμερα το πρωί, στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ερωτηθείς σχετικά με τις διερευνητικές εντολές που θα δοθούν στις 22 Μαΐου ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι θα σεβαστεί απόλυτα τις συνταγματικές επιταγές. «Προφανώς και θα πάρω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, και στη συνέχεια και ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα θα αξιολογήσω τις κινήσεις μου», τόνισε, προσθέτοντας ότι «αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα είναι μία σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας.

Σε ό,τι αφορά τη σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι πέρα από το γεγονός ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν δέχεται τον αρχηγό του πρώτου κόμματος ως πρωθυπουργό, το ΠΑΣΟΚ δε συμφωνεί στην αλλαγή του άρθρου 16, δεν ψήφισε την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και μια σειρά άλλες μεγάλες μεταρρυθμίσεις. «Εγώ δεν έχω κρύψει ότι τάσσομαι υπέρ μονοκομματικών σταθερών κυβερνήσεων», επεσήμανε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Το ακροδεξιό Vox της Ισπανίας πραγματοποιεί μαζική συγκέντρωση με ξένους συμμάχους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα