ΑΘΗΝΑ
06:53
|
21.05.2024
Ο Γενικός Κυβερνήτης της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας, Ντέιβιντ Χάρλεϊ, ευχαρίστησε προηγουμένως την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη θερμή υποδοχή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Tα περιθώρια περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας εξέτασαν σήμερα στη συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και ο Γενικός Κυβερνήτης της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας, Ντέιβιντ Χάρλεϊ με αφορμή την επίσημη επίσκεψη τού στην Αθήνα.

Η Σακελλαροπούλου εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι η παρουσία του στη χώρα μας θα συμβάλει προς την ενίσχυση των διμερών σχέσεων αναφέροντας ότι «ο σεβασμός της αξίας της δημοκρατίας, του διεθνούς δικαίου με έμφαση και στο δίκαιο της θάλασσας, είναι κοινή παραδοχή για τις χώρες μας και είναι η βάση πάνω στην οποία στηρίζονται οι σχέσεις μας».

Στην Αθήνα ο Γενικός Κυβερνήτης της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας -  «Εθνικός Κήρυκας»

Η ίδια πρόσθεσε με έμφαση:

«Οι σταθεροί δεσμοί φιλίας των δύο χωρών μας χαρακτηρίζονται και εμπλουτίζονται από παραδοσιακή και μακρά φιλία και ενισχύονται από την παρουσία της ελληνικής ομογένειας, η οποία είναι η δεύτερη σε μέγεθος στην υφήλιο. Οι Έλληνες της Αυστραλίας, με τη δυναμική τους παρουσία στο πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι της φίλης χώρας σας, ενδυναμώνουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον πόλεμο στην Ουκρανία υποστηρίζοντας «η Ελλάδα και η Αυστραλία ήδη είχαν κοινή αποφασιστική στάση και από την πρώτη στιγμή καταδίκασαν απερίφραστα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία».

Ο Γενικός Κυβερνήτης της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας, Ντέιβιντ Χάρλεϊ, αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη θερμή υποδοχή, δήλωσε ενθουσιασμένος, που βρίσκεται στην Ελλάδα. Διαπίστωσε ότι υπάρχει «μια πραγματικά δυνατή σχέση ανάμεσα στις χώρες μας».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην «πολύ μεγάλη ελληνική κοινότητα στην Αυστραλία» που ξεπερνά τις 500.000 σε διάφορες πόλεις. Όπως είπε οι Έλληνες της Αυστραλίας συνεχίζουν να έχουν «μεγάλη συνεισφορά στην πολιτική, στην πολιτιστική, στην αθλητική ζωή». «Όποιον τομέα και αν αναφέρει κανείς, πάντα θα βρει κάποιον ελληνικής καταγωγής να συμμετέχει» είπε χαρακτηριστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι είπε απόψε στο διάγγελμά του ο Νετανιάχου για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Ιρανικές προεδρικές εκλογές στις 28 Ιουνίου

Γνήσιος σύμμαχος της Ελλάδας η Αίγυπτος, λέει ο Γεραπετρίτης

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα