ΑΘΗΝΑ
12:00
|
06.05.2024
Η εφαρμογή γνωριμιών Tinder σύντομα θα πάψει να είναι διαθέσιμη στη Ρωσία, στην οποία ήδη χρησιμοποιείται πολύ περισσότερο η εφαρμογή Mamba.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το Reuters σήμερα, επικαλούμενο την ετήσια έκθεση της εταιρείας, η Match Group, ιδιοκτήτρια της εφαρμογής γνωριμιών Tinder, ανακοίνωσε τα σχέδιά της να εγκαταλείψει τη Ρωσία περισσότερο από ένα χρόνο αφότου η Μόσχα ξεκίνησε τη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία,

«Είμαστε αφοσιωμένοι στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε η Match, εξηγώντας την κίνησή της, προσθέτοντας και ότι «Οι φίρμες μας λαμβάνουν μέτρα για να περιορίσουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες τους στη Ρωσία και θα ολοκληρώσουν την απόσυρσή τους από τη ρωσική αγορά έως τις 30 Ιουνίου 2023».

Ορισμένοι πάροχοι ψηφιακών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των Spotify και Netflix, εγκατέλειψαν τη Ρωσία πέρυσι.

Το Tinder είχε 1,16 εκατομμύρια επισκέψεις μηνιαίως στη Ρωσία κατά τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, το μισό από τον αριθμό που κατέγραψε ο ντόπιος ανταγωνιστής του, η εφαρμογή Mamba την ίδια περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία που παρακολουθεί το Mediascope, όπως αναφέρει η πύλη επιχειρηματικών ειδήσεων Inc. Russia.

Η εκροή Ρώσων χρηστών από την πλατφόρμα σημειώθηκε την άνοιξη του 2022, μετά την απόφαση της εταιρείας να τους αποκόψει από τις επί πληρωμή υπηρεσίες του Tinder.

Η Match, της οποίας οι επωνυμίες περιλαμβάνουν τις εφαρμογές γνωριμιών Tinder, Hinge και PlentyOfFish, έχει κάνει λίγες δημόσιες δηλώσεις για τη Ρωσία, αλλά επισήμανε αρνητικές επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή της αγορά τον Μάρτιο του 2022.

Τον Ιούλιο του 2022, ένα δικαστήριο της Μόσχας επέβαλε πρόστιμο στο Tinder μαζί με πολλές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Snapchat και το WhatsApp, επειδή αρνήθηκαν να αποθηκεύουν εντός της χώρας τα δεδομένα των Ρώσων χρηστών.

Εκατοντάδες διεθνείς επιχειρήσεις, από φίρμες ρούχων και αυτοκινητοβιομηχανίες μέχρι παραγωγούς τροφίμων και εταιρείες ενέργειας, αποφάσισαν να αποσυρθούν από τη Ρωσία, καθώς της επιβάλλονταν κυρώσεις. Οι υπηρεσίες γνωριμιών Badoo και Bumble σταμάτησαν να λειτουργούν στη χώρα τον Απρίλιο του 2022 και απέκλεισαν τη λήψη των εφαρμογών τους για κινητά από κοινού με την πληρωμή πρόσθετων υπηρεσιών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων με εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα