ΑΘΗΝΑ
15:57
|
04.05.2024
Βίντεο δείχνουν το drone να πέφτει στο Κρεμλίνο και να ανατινάζεται. Η Bild είχε αναφέρει πως οι ουκρανικές υπηρεσίες κάνουν δοκιμές για ένα τέτοιο χτύπημα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία για απόπειρα επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Κρεμλίνο με στόχο να σκοτώσει τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο ισχυρισμός έγινε από το Κρεμλίνο και αναφέρθηκε από πολλά ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Ο Πούτιν δεν τραυματίστηκε και δεν υπήρξαν υλικές ζημιές στα κτίρια του Κρεμλίνου, δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι.

Το Κρεμλίνο προειδοποίησε ότι η Ρωσία επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποκριθεί και ότι θεωρεί την επίθεση «τρομοκρατική» ενέργεια.

«Το Κρεμλίνο αξιολόγησε αυτές τις ενέργειες ως προγραμματισμένη τρομοκρατική ενέργεια και απόπειρα δολοφονίας του προέδρου τις παραμονές της Ημέρας της Νίκης, της Παρέλασης της 9ης Μαΐου», ανέφερε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA, προσθέτοντας ότι ο Πούτιν δεν είχε αλλάξει το πρόγραμμά του και εργαζόταν κανονικά.

«Η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε αντίποινα όποτε και όπου το κρίνει σκόπιμο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπήρξαν άμεσα σχόλια από τις ουκρανικές αρχές.

Ένα μη επαληθευμένο βίντεο που κυκλοφορεί στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του καναλιού του στρατιωτικού ειδησεογραφικού μέσου Zvezda, δείχνει καπνό να υψώνεται πίσω από το κύριο κτίριο του Κρεμλίνου.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης σε μια ομάδα για κατοίκους μιας γειτονιάς που βλέπει το Κρεμλίνο πέρα από τον ποταμό Μόσχοβα και λήφθηκε από ρωσικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του καναλιού Telegram του στρατιωτικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Zvezda.

Άλλα βίντεο δείχνουν το drone να προσκρούει στο κτίριο και να ανατινάζεται.

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης της 9ης Μαΐου θα πραγματοποιηθεί κανονικά στη Μόσχα παρά το περιστατικό, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σήμερα, ωστόσο, ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, ανακοίνωσε ότι οι αρχές της Μόσχας απαγόρευσαν τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση drones στη ρωσική πρωτεύουσα.

Αξίζει, παράλληλα, να σημειωθεί ότι στις 27 Απριλίου ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολίαζε πως το Κρεμλίνο δεν λάμβανε στα σοβαρά υπόψιν δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης πως οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες φέρεται να σχεδίαζαν τη δολοφονία του Ρώσου προέδρου χρησιμοποιώντας drone.

«Όχι, δεν είμαστε εξοικειωμένοι με αυτά τα δημοσιεύματα. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν διάφορες τέτοιες “κατασκευές του τύπου του κίτρινου Τύπου”. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τις εξετάσουμε», είπε ο Πεσκόφ.

Νωρίτερα, η γερμανική εφημερίδα Bild είχε αναφέρει ότι οι ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ρώσο ηγέτη χρησιμοποιώντας ένα drone-καμικάζι. Η εφημερίδα υποστήριξε ότι στις 23 Απριλίου, ένα UJ-22, ένα σύγχρονο ουκρανικό drone με βεληνεκές 800 km, είχε εκτοξευθεί στην Ουκρανία αλλά αργότερα συνετρίβη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Μπορέλ: Οι ΗΠΑ χάνουν την ηγεμονική θέση τους έναντι της Κίνας

2 στους 5 Αμερικανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι ένας δεύτερος εμφύλιος είναι πιθανός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα