ΑΘΗΝΑ
11:53
|
03.05.2024
Η διακοπή της συνέντευξης που έδινε σε εκδήλωση της Ουάσιγκτον Ποστ για την ελευθεροτυπία διακόπηκε από διαδηλώτρια που απαίτησε την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την άμεση απελευθέρωση του Αυστραλού δημοσιογράφου και συνιδρυτή της ιστοσελίδας αποκαλύψεων WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, απαίτησαν σήμερα δημοσιογράφοι που παρακολούθησαν εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν με θέμα την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου.

Ακτιβιστές δημοσιογράφοι ξεμπρόστιασαν το υποκριτικό ενδιαφέρον του υπουργού για την ελευθερία του Τύπου στην οποία καταπατά και η κυβέρνηση Μπάιντεν αφού εξακολουθεί να απαιτεί την έκδοσή του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ από τις βρετανικές φυλακές στις οποίες εξακολουθεί να κρατείται επειδή αποκάλυψε το 2010 απόρρητα αρχεία μεταξύ άλλων για  τα ειδεχθή εγκλήματα πολέμου των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, κ.α.

Οι ακτιβιστές κατάφεραν να μπουν στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από την εφημερίδα Washington Post με παρουσιαστή τον αρθρογράφο Ντέιβιντ Ιγκνάσιους και κρατώντας δύο αυτοσχέδια πλακάτ στα χέρια απαίτησαν την άμεση απελευθέρωση του Ασάνζ.

«Συγγνώμη αλλά δεν μπορούμε να έχουμε τη σημερινή μέρα δίχως να ζητήσουμε την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ» πρόλαβε να πει η διαδηλώτρια προτού την κατεβάσουν από τη σκηνή της εκδήλωσης οι σεκιουριτάδες. Καθώς την απομάκρυναν από τη σκηνή η διαδηλώτρια κάλεσε την κυβέρνηση Μπάιντεν να ανακαλέσει το αίτημα για έκδοση του Ασάνζ στις ΗΠΑ.

Η παρέμβαση της διαδηλώτριας δεν κατάφερε να μειώσει ούτε στο ελάχιστο την υποκρισία του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, καθώς ο Μπλίνκεν στη συνέχεια ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Τουίτερ πως τάχα οι ΗΠΑ «αφοσιώνονται ξανά στην προστασία της ελευθερίας του Τύπου στο εσωτερικό ενώ την προωθούν διεθνώς», προσθέτοντας:

«Ζητάμε τερματισμό των προσπαθειών σίγασης του Τύπου και την απελευθέρωση όσων έχουν φυλακιστεί διεθνώς μόνον και μόνον επειδή άσκησαν την ελευθερία έκφρασης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα