ΑΘΗΝΑ
07:35
|
06.05.2024
«Δεν υπάρχει ανοχή σε μια κυβέρνηση που θα είναι από χέρι αντιλαϊκή», υπογράμμισε ο γγ του ΚΚΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στα 935 ευρώ θα ήταν σήμερα ο μισθός ενός εργαζόμενου, που έχει μια 3ετία, με την πρόταση του ΚΚΕ για εδώ και τώρα επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με αφετηρία τον κατώτατο μισθό στα 850 ευρώ και «ξεπάγωμα» των 3ετιών, υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Alpha». Πρόσθεσε, δε, ότι θα πρέπει να υπάρχει και ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό.

Ο κ. Κουτσούμπας, τόνισε επίσης ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος Βρούτση-Αχτσιόγλου που καθορίζει τον κατώτατο μισθό με υπουργική απόφαση και με βάση την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ σημείωσε ότι ο λαός έχει πείρα και κρατά μικρό καλάθι από τις προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες έχουν σαν προϋπόθεση τις αντοχές της οικονομίας και τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Δεν υπάρχει ανοχή σε μια κυβέρνηση που θα είναι από χέρι αντιλαϊκή», υπογράμμισε ο γγ του ΚΚΕ και τόνισε ότι μετά τις εκλογές στις 21 Μάη μπορούν να τα βρουν και να κάνουν κυβέρνηση τα κόμματα που συμφωνούν με το Ταμείο Ανάκαμψης και την «πράσινη» μετάβαση. Πρόσθεσε, δε, ότι αν δεν τα βρουν θα είναι για να κλέψουν τα δύο πρώτα κόμματα ψήφους από τα υπόλοιπα.

Δεν είναι αντισυστημικοί οι ναζί, είναι γέννημα θρέμμα του συστήματος που τους αμολάει και τους μαζεύει ανάλογα κατά πώς το βολεύει, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας σχολιάζοντας τις εξελίξεις σχετικά με την απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη και σημείωσε τις ευθύνες των κυβερνήσεων για την καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής και για το ότι δεν έχει τελεσιδικήσει στο Εφετείο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα