ΑΘΗΝΑ
09:31
|
04.07.2024
Ο Γιοάβ Γκάλαντ δε δίστασε από το έδαφος ξένης χώρας να εκτοξεύσει απειλές κατά του Ιράν και της Συρίας, με την ανοχή του Νίκου Παναγιωτόπουλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον ισχυρισμό ότι το Ιράν έχει εξασφαλίσει αρκετό ουράνιο ώστε να φτιάξει τουλάχιστον πέντε πυρηνικές βόμβες μετέφερε στον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ κατά την επίσκεψή του σήμερα στο υπουργείο Άμυνας στην Αθήνα.

«Ως τώρα το Ιράν απέκτησε υλικό εμπλουτισμένου ουρανίου κατά 20% και κατά 60% που είναι αρκετό για πέντε πυρηνικές βόμβες» είπε ο Γκάλαντ επισημαίνοντας στον Νίκο Παναγιωτόπουλο πως το Ιράν «δεν πρόκειται να μείνει ευχαριστημένο με μία πυρηνική βόμβα».

Στη συνέχεια δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει τις συνήθεις απειλές κατά του Ιράν προσθέτοντας πως εάν η Τεχεράνη επιλέξει να εμπλουτίσει το ουράνιο κατά 90% τότε θα κάνει «ένα μεγάλο λάθος» που θα μπορούσε να πυρπολήσει την περιοχή».

Οι δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού που απηχούν παρόμοιες που έκανε πριν λίγες μέρες στις Βρυξέλλες και ο έτερος Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν στοχεύουν στην αποτροπή μίας νέας συμφωνίας ανάμεσα στο Ιράν και ξένες δυνάμεις όπως είναι η ΕΕ και τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα επικαιροποιήσει την προηγούμενη του είδους που είχε υπογραφεί τον Ιούλιο του 2015.

Ο Γκάλαντ δεν περιορίστηκε στα περί «πυρηνικής βόμβας του Ιράν» αλλά και στον εξοπλισμό που προσφέρουν Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης στη Συρία. Απευθυνόμενος μάλιστα στον Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ δήλωσε:

«Το συριακό καθεστώς θα πρέπει να γνωρίζει πως ο Ισραηλινός Στρατός θα απαντήσει με πυγμή σε οιεσδήποτε επιθέσεις εξαπολυθούν από το έδαφός του. Δεν θα επιτρέψουμε στο Ιράν να δημιουργήσει στρατιωτική ισχύ στη Συρία ή να φτιάξει δρόμο για τη μεταφορά προηγμένων όπλων στον Λίβανο».

Βέβαια, ο Γκάλαντ ξέχασε να αναφέρει μία «μικρή λεπτομέρεια»: Ο μόνος που βομβαρδίζει ξένο έδαφος και δη συριακό είναι το Ισραήλ, που μέσα στα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει πολλές εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές έχοντας βεβαίως στο εξασφαλίσει προηγουμένως την υποστήριξη των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αστάνα: Υπό διεξαγωγή η σύνοδος κορυφής της SCO-Ως νέο μέλος αναμένεται η Λευκορωσία

Τέλος στη φιλοπαλαιστινιακή κατάληψη του Πανεπιστημίου του Τορόντο

Αξιωματούχοι της Fed ανοιχτοί στην αύξηση επιτοκίων εάν ο πληθωρισμός παραμείνει

Διεθνές Δικαστήριο: Έγκριση της παρέμβασης στην υπόθεση γενοκτονίας κατά της Μιανμάρ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα