ΑΘΗΝΑ
01:17
|
09.05.2024
Βουτιά σημείωσαν χθες οι μετοχές δύο ακόμα περιφερειακών αμερικανικών τραπεζών, εντείνοντας την εντύπωση πως οι προσπάθειες της Fed να σταθεροποιήσει την κατάσταση δεν επαρκούν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η μετοχή της περιφερειακής αμερικανικής τράπεζας PacWest Bancorp με έδρα το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, σημείωσε βουτιά 52,49% στις συναλλαγές μετά την συνεδρίαση χθες, μετά την γνωστοποίηση του ότι διερευνά στρατηγικές επιλογές συμπεριλαμβανομένης της πώλησης.

«Η τράπεζα δεν αντιμετώπισε ασυνήθιστες εκροές καταθέσεων», δήλωσε η Pacific Western. «Τα μετρητά και η διαθέσιμη ρευστότητά μας παραμένουν σταθερά και ξεπερνούν τις ανασφάλιστες καταθέσεις μας». «Σύμφωνα με τις συνήθεις πρακτικές, η εταιρεία και το διοικητικό συμβούλιο της επανεξετάζουν συνεχώς τις στρατηγικές επιλογές», πρόσθεσε η τράπεζα σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις αγορές

«Πρόσφατα, η τράπεζα προσεγγίστηκε από αρκετούς πιθανούς εταίρους και επενδυτές – οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Η εταιρεία θα συνεχίσει να αξιολογεί όλες τις επιλογές για να μεγιστοποιήσει την αξία για τους μετόχους», πρόσθεσε.

Το ξεπούλημα μετοχών της PacWest ήρθε μετά την ανακοίνωση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζερόμ Πάουελ, ότι οι αρχές βρίσκονται πιο κοντά στον περιορισμό της αναταραχής που έχει διαταράξει τον τραπεζικό τομέα. Ο Πάουελ υποστήριξε ότι η κατάσχεση και η πώληση της προβληματικής First Republic Bank στην JPMorgan Chase είναι «ένα σημαντικό βήμα προς τη χάραξη μιας γραμμής κάτω από εκείνη την περίοδο έντονου στρες» για τις περιφερειακές τράπεζες.

Η First Republic έγινε η τέταρτη αμερικανική τράπεζα που κατέρρευσε φέτος, μετά τις Silvergate Capital, Silicon Valley Bank και Signature Bank.

Βουτιά και για την Western Alliance

Παράλληλα, βουτιά της τάξης του 23% σημείωσε χθες και η μετοχή της Western Alliance Bancorp, κάτι που, όπως σημειώνει και το Reuters, μπορεί να υποδεικνύει ότι οι επενδυτές παραμένουν σκεπτικοί σχετικά με την υγεία των περιφερειακών τραπεζών, παρά τις προσπάθειες των ρυθμιστικών αρχών να βάλουν τέλος στην τραπεζική κρίση που ξέσπασε τον Μάρτιο με την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank.

Η Western Alliance προσπάθησε κι εκείνη να καθησυχάσει τις αγορές, δηλώνοντας αργά την Τετάρτη ότι δεν είχε ασυνήθιστες εκροές καταθέσεων και ότι διαθέτει επαρκή ρευστότητα.

Η τράπεζα με έδρα το Φοίνιξ τη Αριζόνα δήλωσε ότι οι συνολικές καταθέσεις της ήταν 48,8 δισεκατομμύρια δολάρια την Τρίτη, από 48,2 δισεκατομμύρια δολάρια τη Δευτέρα. Την Τρίτη, πάνω από το 74% των συνολικών καταθέσεων ήταν ασφαλισμένο, ανέφερε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα