ΑΘΗΝΑ
17:45
|
07.05.2024
Η δυνατότητα των κινεζικών αερογραμμών να πετούν πάνω από τη Ρωσία δημιουργούν, σύμφωνα με την Air France, άνισο ανταγωνισμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Air France, ζητά από την κυβέρνηση να περιορίσει την πρόσβαση των κινεζικών αεροπορικών εταιρειών στη Γαλλία, ανέφερε χθες το Bloomberg.

Άτομα που γνωρίζουν το ζήτημα είπαν στο πρακτορείο ότι η γαλλική αεροπορική υποστηρίζει ότι οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες απολαμβάνουν ένα αθέμιτο πλεονέκτημα, ενόσω άλλες αεροπορικές αναγκάζονται να κάνουν μεγαλύτερα δρομολόγια για τους ασιατικούς προορισμούς τους, καθώς δεν μπορούν να πετάξουν πάνω από τη Ρωσία.

Η Ρωσία έκλεισε τον εναέριο χώρο της πέρυσι σε αεροπορικές εταιρείες από περισσότερες από 30 χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των 27 μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν είδει απάντησης στις δυτικές κυρώσεις που στοχεύουν τον αεροπορικό της τομέα.

Η Air France προσβλέπει στο ότι ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, θα επιβάλλει φόρους ή άλλα μέτρα που θα δημιουργήσουν παρόμοιο κόστος για τη γαλλική εταιρεία και τους κινεζικούς ανταγωνιστές της, ανέφεραν οι πηγές. Η γαλλική κυβέρνηση έχει το 28,6 % της Air France.

Πριν από την πανδημία, ο κορυφαίος αερομεταφορέας της Γαλλίας εκτελούσε 32 πτήσεις την εβδομάδα προς την ηπειρωτική Κίνα, σε σύγκριση με έξι την εβδομάδα που είχαν προγραμματιστεί για αυτόν τον μήνα, σημείωσαν οι πηγές. Η εταιρεία φέρεται να επιδιώκει να αυξήσει τον αριθμό των εβδομαδιαίων πτήσεων σε 14 τον Ιούλιο, εν αναμονή της έγκρισης της κινεζικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την Air France, η ανάγκη παράκαμψης της Ρωσίας προσθέτει δύο με τρεις ώρες πτήσεις στα ταξίδια από και προς την Κίνα, πράγμα που σημαίνει επιπλέον κόστος καυσίμων και προσωπικού.

«Υποστηρίζουμε την αύξηση της χωρητικότητας μεταξύ Γαλλίας και Κίνας, αλλά πρέπει να υπάρχουν ίσοι όροι ανταγωνισμού», δήλωσε εκπρόσωπος της Air France, σύμφωνα με το Bloomberg. «Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια στρέβλωση του ανταγωνισμού που πρέπει να ληφθεί υπόψη», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Εν τω μεταξύ, κυβερνητικός αξιωματούχος είπε στο πρακτορείο ότι η Γαλλία επιδιώκει μια «προοδευτική και ισορροπημένη» επιστροφή των συνδέσεων με την Κίνα, σημειώνοντας ότι μέλη πολλών γαλλικών υπουργείων σχεδιάζουν να συναντηθούν το συντομότερο αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν το θέμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Κασσελάκης: Το πιο αριστερό πράγμα είναι να βελτιώνεις τη ζωή των συνανθρώπων σου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα