ΑΘΗΝΑ
08:57
|
10.05.2024
Κατά τα άλλα επέμεινε πως η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και σε είδη πρώτης ανάγκης είναι μέτρο που δε θα λειτουργήσει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για την αύξηση των μισθών και τη μείωση των φόρων «δεσμεύτηκε» απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

«Η ακρίβεια αποτελεί την πρώτη ανησυχία και δικαιολογημένα των Ελλήνων, είναι παγκόσμιο φαινόμενο, αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ανάγκασε τις τράπεζες σε όλο τον κόσμο να αυξήσουν τα επιτόκια για να συγκρατήσουν τον πληθωρισμό. Δεν είναι «ακρίβεια Μητσοτάκη» είπε  για να ισχυριστεί στη συνέχεια πως το λεγόμενο «καλάθι του νοικοκυριού» δούλεψε.

Σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό επικαλέστηκε στα στοιχεία του Απριλίου λέγοντας πως είχαμε «τον πέμπτο χαμηλότερο στην Ευρώπη» ενώ απευθυνόμενος στο εκλογικό σώμα ανέφερε πως τη μέρα των εκλογών της 21ης Μαΐου «αποφασίζουμε εάν θα πάει η χώρα μπροστά ή θα επιστρέψει στη μιζέρια και στους υψηλούς φόρους».

Σχετικά με τη μείωση του ΦΠΑ είπε ότι επιμένει πως πρόκειται για μέτρο που δε θα λειτουργήσει. «Θα μειωθεί σταδιακά και στοχευμένα για όλα τα προϊόντα κατά τη διάρκεια της τετραετίας», είπε.

Για τη μεγάλη διαφορά από τον παραγωγό στο ράφι, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως όσοι λιγότεροι μεσάζοντες υπάρχουν, τόσο καλύτερες θα είναι οι τιμές. Είπε, ότι υπάρχουν πλατφόρμες αγροτών που πουλάνε απευθείας. Σημείωσε ότι πολλές τιμές για τους παραγωγούς έχουν αυξηθεί και έτσι οι υψηλές τιμές στον πρωτογενή τομέα βοηθούν και τις εξαγωγές.

Για το κόστος της ενέργειας ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είχε αποτέλεσμα. Εξήγησε ότι οι τιμές του φυσικού αερίου βρέθηκαν 10 φορές πιο πάνω. «Με τη συνολική αποκλιμάκωση των τιμών ενέργειας και με την προσπάθεια που κάνει η χώρα να απεξαρτηθεί από το φυσικό αέριο οι τιμές θα βαίνουν βελτιούμενες», πρόσθεσε.

Είπε, επίσης, ότι η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο χαμηλότερο συντελεστή στοιχίζει 1,5 δις το χρόνο. «Πρέπει να πει ο κ. Τσίπρας από πού θα τα βρει. Από το 2023 οι κανόνες της δημοσιονομικής σταθερότητας θα επιστρέψουν. Γιατί λέω ότι θα τίναζαν την μπάνκα στον αέρα; Δεν θα βλέπαμε την επενδυτική βαθμίδα ούτε με το κιάλι», πρόσθεσε.

Τόνισε πως το πρόγραμμα της ΝΔ είναι κοστολογημένο, μίλησε για την αύξηση των μισθών και τη μείωση των φόρων, υποστηρίζοντας:

«Γι’ αυτά δεσμεύομαι. Πρέπει να βελτιώσουμε και τη φορολογική συμμόρφωση. Έχουμε κάνει βήματα προόδου. Θα είμαστε πολύ αυστηροί».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Να διεθνοποιήσουμε τα ελληνικά πανεπιστήμια: Η άλλη πλευρά του Ατλαντικού μας περιμένει

Καρατομήθηκε ο αρχηγός της κρατικής φρουράς Ουκρανίας

Αντιδρά το ΚΚΕ στη φιέστα Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Αττικόν

Panama Papers: Πέθανε ο βασικός κατηγορούμενος Ραμόν Φονσέκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα