ΑΘΗΝΑ
00:57
|
29.09.2024
«Ο κ. Ανδρουλάκης πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι ιδιοκτήτης του Ανδρέα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει περάσει στην ιστορία».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Το βράδυ των εκλογών, κατά πάσα πιθανότητα, το πρώτο με το τρίτο κόμμα θα μπορεί να φτιάξει κυβέρνηση» επανέλαβε και απόψε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, παραχωρώντας συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Αναφερόμενος στη γνωστή πρόταση του αρχηγού του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, Ν.Ανδρουλάκη για «τρίτο πρόσωπο» στη θέση του πρωθυπουργού απάντησε: «Αν θέλει να συζητήσουμε για πρόσωπα ας πει ποιον προτείνει, ο άγνωστος Χ θα είναι πρωθυπουργός; Είναι μία πρόταση που δεν μπορεί να σταθεί». Πρόσθεσε, ότι «μία κυβέρνηση συνεργασίας θα έχει πρωθυπουργό ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή εμένα».

Στη συνέχεια κληθείς να σχολιάσει την κατηγορία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε βάρος του πως δηλαδή κάνει «τυμβωρυχία» επειδή οικειοποιείται παλαιότερα συνθήματα του ΠΑΣΟΚ απάντησε:

«Ο κ. Ανδρουλάκης πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι ιδιοκτήτης του Ανδρέα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει περάσει στην ιστορία. Υπάρχουν χιλιάδες πολίτες που ήταν με τον Ανδρέα και τώρα έχουν περάσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ας μιλήσουμε επί της ουσίας και ας μας πει ο κ. Ανδρουλάκης σε ποιο από τα 11 σημεία του προγράμματός μας διαφωνεί; Πρέπει να στηρίξουμε την κοινωνία».

Στο θέμα άλλων συνεργασιών ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως βάση θα αποτελέσουν τυχόν κοινά σημεία με το πρόγραμμα 11 σημείων του κόμματός του, τονίζοντας:

«Το απευθύνουμε σε όλους, αλλά δεν θα κάνουμε συζήτηση πάνω σε ανοησίες» πρόσθεσε απορρίπτοντας το σχέδιο «ΔΗΜΗΤΡΑ» του Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Απαντώντας σε σχετικές αναφορές του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε: «Εμείς με ένα νόμο θα καταργήσουμε το νόμο να κάνει ότι θέλει ο πρωθυπουργός. Να παίρνει το κυβερνητικό αεροπλάνο για να κάνει προεκλογική εκστρατεία».

Σε ερώτηση για το αν είχε κάνει το ίδιο σαν πρωθυπουργός απάντησε: «Εγώ είχα μία αυστηρή επιτήρηση από τα ΜΜΕ γιατί η χώρα δεν ήταν στη θέση 108 της διεθνής κατάταξης του Τύπου. Εμένα μου ασκούσαν κριτική γιατί χρησιμοποιούσα το κυβερνητικό αεροσκάφος για να πηγαίνω στις Βρυξέλλες και κόστιζε το γεύμα μέσα στο αεροπλάνο. Εν τέλει ισχύει εκείνο που μου είπε ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα, ‘προτιμώ μια αριστερά που κάνει ότι μπορεί, παρά μία δεξιά που κάνει ότι θέλει».

Για τις αιτιάσεις του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα ανέφερε: «Στον αγαπητό γραμματέα του ΚΚΕ έχω να πω ότι πρέπει να διδαχθούμε από τις ιστορία και από τις λάθος γραμμές του κομμουνιστικού κινήματος. Το ‘τι Πλαστήρας τι Παπάγος’ το πλήρωσε το αριστερό κίνημα, αλλά και ο τόπος. Ας διαβάσει την ιστορία. Οι διαφορές μας είναι γνωστές, αλλά υπάρχει και σεβασμός, δεν μπορεί να λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και να ξεχνά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενέταξε στο σύστημα της δημόσιας ασφάλισης 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα