ΑΘΗΝΑ
07:30
|
26.06.2024
Οι μοναχοί της βουλγαρικής Μονής Ζωγράφου συμπάσχουν για τα πλήγματα που δέχεται η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιστολή προς τον μακαριότατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριο απέστειλαν οι μοναχοί της Μονής Ζωγράφου, με λόγια συμπαράστασης, καθώς εντείνεται η επιθετικότητα του καθεστώτος Ζελένσκι ενάντια στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία.

«Η αδελφότητά μας θυμάται πώς ήρθατε σε εμάς στις προσκυνηματικές σας επισκέψεις στο Άγιον Όρος, προσευχηθήκαμε μαζί στον κοινό μας Δημιουργό και μετείχαμε στα Άγια του Χριστού Μυστήρια», αναφέρει η επιστολή των μοναχών της βουλγαρικής μονής του Αγίου Όρους που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Επισκοπής Lovchan της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Σημειώνοντας ότι με την ίδια χαρά υποδέχτηκαν άλλους επισκόπους, ιερείς και πιστούς της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι μοναχοί επισημαίνουν στην επιστολή τους: «Όπως πριν μοιραζόμασταν τη χαρά της επικοινωνίας και της αδελφικής αγάπης, έτσι και τώρα συμπάσχουμε για τις μεγάλες θλίψεις που έπληξαν την Εκκλησία του Χριστού στην Ουκρανία. Οι διώξεις επισκόπων, μοναχών και πιστών επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο την τραγωδία των αδελφοκτόνων γεγονότων που συμβαίνουν στη χώρα σας».

Εκφράζοντας την ειλικρινή υποστήριξή τους σε όλους τους Ουκρανούς πιστούς, οι μοναχοί του Άθω διαβεβαιώνουν ότι προσεύχονται για την παγκόσμια ειρήνη και τον θρίαμβο της δικαιοσύνης και της αλήθειας στην Ουκρανία.

«Με την πρόνοια του Θεού, η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία θα βγει εξαγνισμένη από το χωνευτήριο του διωγμού», καταλήγουν.

Η Μονή Ζωγράφου βρίσκεται σε υψόμετρο 160 μέτρων, σε μια πλαγιά του νοτιοδυτικού μέρους της χερσονήσου του Άθω, είναι αφιερωμένη στον ‘Άγιο Γεώργιο και ιδρύθηκε, σύμφωνα με την παράδοση, τον 10ο αιώνα στα χρόνια του Λέοντος Σοφού από τρία αδέλφια, τον Μωυσή, τον Ααρών και τον Ιωάννη από την Αχρίδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Την επιστράτευση υπερορθόδοξων Εβραίων αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ

Θεολογία του Αγίου Πνεύματος και Απελευθέρωση στη σύγχρονη Παλαιστίνη

Το «σχίσμα» του Αρχιεπισκόπου Βιγκανό συνταράσσει το Βατικανό

Disiecta Membra #18: Ο Παπανώτας, το μαγικό των λέξεων και ο «επιτελεστικός λόγος»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα