ΑΘΗΝΑ
06:13
|
01.03.2024
Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όθωνας Ηλιόπουλος, απαντά στην κριτική που δέχθηκε για τοποθέτησή του αναφορικά με την πανδημία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο υπουργείο Υγείας απαντά με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όθωνας Ηλιόπουλος αναφορικά με τα όσα σχολίασε για την πανδημία.

«Με εγκαλεί το υπουργείο Υγείας, μετά την συμμετοχή μου στην συζήτηση του Σκάι σήμερα το πρωί για την πρόνοια, να συμμετέχω στον προεκλογικό διάλογο με προσοχή και σοβαρότητα», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Όντως ο επίσημος διάλογος πρέπει να γίνεται με προσοχή και σοβαρότητα, αλλά, όπως λέει μια χαρακτηριστική έκφραση, χρειάζονται δύο για να χορέψεις τανγκό. Ο ΣΥΡΙΖΑ που στήριξε και πρότεινε μέτρα κάθε μέρα για την πανδημία και για τον εμβολιασμό δυστυχώς δεν κυβερνούσε. Η ΝΔ κυβερνούσε και πρέπει να μας εξηγήσει τα παρακάτω», τονίζει και θέτει τα παρακάτω ερωτήματα:

  • Γιατί είχαμε τον χειρότερο στον κόσμο αριθμό θανάτων κατά κεφαλή μετά το Περού αφού ο εμβολισμός πήγε τόσο καλά και όλα καλά καμωμένα;
  • Γιατί δεν έπεισε η τιμωρία των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους και το ποσοστό έμεινε καθηλωμένο; Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ τους ζητούσε να δώσουν κίνητρα;

«Ας μιλήσουμε για το ποσοστό εμβολιασμού που βρήκε να σχολιάσει το υπουργείο. Το ποσοστό 73% στον συνολικό πληθυσμό αντιστοιχεί στο… σήμερα που έχει… λήξει η επιδημία. Δηλαδή πολύ αργά. Τις μέρες του δεύτερου και τρίτου κύματος το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού στην Δ. Αττική ήταν καθηλωμένο στο 63% παρά τις απειλές της ΝΔ για πρόστιμα. Αυτή η περιοχή και άλλες περιοχές χαμηλού εμβολιασμού δημοσιευμένες αναλυτικά στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ λειτούργησαν σαν Θερμοκήπια διάδοσης. Ήταν η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε την ΝΔ να πηγαίνει πόρτα με πόρτα για εμβολιασμό και να χρησιμοποιεί την αστυνομία για τα εμβόλια και κινητά συνεργεία για τεστ κορονοϊού όπως γινόταν σε πολλά κράτη με ποιο επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας», συνεχίζει ο κ. Όθωνας Ηλιόπουλος προσθέτοντας: «Για να είναι ένας εμβολιασμός αποτελεσματικός πρέπει να είναι ομοιογενής και διάχυτος στον πληθυσμό. Ο εμβολιασμός δεν είναι μέσος όρος, είναι επιχειρησιακή παρέμβαση. Στην 12η θέση εμβολιασμού των χωρών της Ευρώπης ανήκει η Ελλάδα σήμερα, μας λέει ο κύριος Πλεύρης (αλήθεια γιατί περηφανεύεται για αυτή την κατάταξη) και ξεχνάει να μας πει για την 1η θέση στην ευρωπαϊκή λίστα θανάτων».

«Με κατηγόρησαν ότι αγνοώ τους αριθμούς. Μήπως το υπουργείο αγνοεί την πραγματικότητα ή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει;», καταλήγει ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα προσωρινή λύση για αποτροπή της παράλυσης του κράτους στις ΗΠΑ

Τουλάχιστον 10 τα παιδιά στη Γάζα που πέθαναν από πείνα και δίψα

Γάζα: Σφαγή 112 πεινασμένων Παλαιστινίων έξω από το νοσοκομείο αλ Σίφα

ΟΗΕ: Έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας για την σφαγή στο νοσοκομείο αλ-Σίφα της Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα