ΑΘΗΝΑ
23:34
|
03.07.2024
Ο αριθμός των νεκρών από τις ξαφνικές πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στο ανατολικό Κονγκό ανήλθε στους 176.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αριθμός των νεκρών από τις ξαφνικές πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στο ανατολικό Κονγκό ανήλθε στους 176, ενώ περίπου 100 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με μια προσωρινή εκτίμηση που δόθηκε από τον κυβερνήτη και τις αρχές στην επαρχία του Νότιου Κίβου της χώρας, αναφέρει το Associated Press.

Ποτάμια έσπασαν τις όχθες τους σε χωριά στην επικράτεια Kalehe κοντά στις όχθες της λίμνης Kivu. Οι αρχές ανέφεραν επίσης δεκάδες τραυματίες.

Ο κυβερνήτης του Νότιου Κίβου Τέο Νγκουαμπίντγε επισκέφτηκε την περιοχή για να δει μόνος του την καταστροφή και ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι η επαρχιακή κυβέρνηση είχε στείλει ιατρικές προμήθειες, καταφύγια και τρόφιμα.

Αρκετοί κεντρικοί δρόμοι προς την πληγείσα περιοχή έχουν καταστήσει αδιάβατους από τις βροχοπτώσεις, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες ανακούφισης.

Ο πρόεδρος Φέλιξ Τσισεκέντι κήρυξε εθνικό πένθος τη Δευτέρα για να τιμήσει τα θύματα και η κεντρική κυβέρνηση στέλνει ομάδα διαχείρισης κρίσεων στο Νότιο Κίβου για να υποστηρίξει την επαρχιακή κυβέρνηση.

Οι έντονες βροχοπτώσεις τις τελευταίες ημέρες έχουν φέρει δυστυχία σε χιλιάδες στην Ανατολική Αφρική, με περιοχές της Ουγκάντα και της Κένυας να έχουν επίσης έντονες βροχοπτώσεις.

Πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Ρουάντα, που συνορεύει με το Κονγκό, άφησαν πίσω τους 129 νεκρούς νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εύβοια: Ξυλοκόπησε άγρια τη γυναίκα του και αφέθηκε ελεύθερος

Λασίθι: Νεκρός 32χρονος από πυροβολισμούς

Φωτιές σε Εύβοια και Λάρισα: Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Φωτιά Γλυκά Νερά: Σύλληψη χειριστή του drone

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα