ΑΘΗΝΑ
02:46
|
19.05.2024
Ένα ποσοστό 68% των Αμερικανών πιστεύει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι πολύ μεγάλος για μια ακόμα θητεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ποσοστό έγκρισης του έργου του προέδρου Τζο Μπάιντεν έφτασε στο χαμηλότερο έως τώρα επίπεδο, στην τελευταία δημοσκόπηση των ABC News/Washington Post, ενώ ένα 68% των Αμερικανών πιστεύει ότι ο 80χροος πρόεδρος είναι πολύ μεγάλος για άλλη μια θητεία ως πρόεδρος, απόψεις που τον φέρνουν σε υποδεέστερη θέση έναντι των κορυφαίων Ρεπουμπλικανών στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Μόλις το 44% βλέπει τον πιθανό αντίπαλο του Μπάιντεν, Ντόναλντ Τραμπ, πολύ μεγάλο σε ηλικία. (Ο Τραμπ είναι 76, Μπάιντεν, 80 ετών), ενώ πέρα από την ηλικία, ο Τραμπ ξεπερνά κατά πολύ τον Μπάιντεν στο να θεωρείται ότι έχει την ψυχική οξύτητα και τη σωματική υγεία που απαιτείται για να υπηρετήσει αποτελεσματικά ως πρόεδρος, με μεγάλες αμφιβολίες για τον Μπάιντεν και στα δύο μέτωπα.

Μια άλλη διαφορά φαίνεται εξίσου προβληματική για τον Μπάιντεν εάν ο Τραμπ αναδειχθεί ως υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων: Οι Αμερικανοί κατά 54-36% λένε ότι ο Τραμπ έκανε καλύτερη δουλειά στη διαχείριση της οικονομίας όταν ήταν πρόεδρος από ό,τι ο Μπάιντεν στη θητεία του μέχρι τώρα.

Ο Τραμπ δεν είναι η μόνη πρόκληση του Μπάιντεν: Δεδομένων των αδυναμιών του, τόσο ο Τραμπ όσο και ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις προγούνται του Μπάιντεν στην προτίμηση για την προεδρία το 2024.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το ποσοστό αποδοχής του Μπάιντεν, χτυπημένο από τον πληθωρισμό, είναι μόλις 36% σε αυτή τη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε για το ABC από την Langer Research Associate, κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες από τον Φεβρουάριο και μια μονάδα από το προηγούμενο χαμηλό του Μπάιντεν στις αρχές του 2022. Ένα 56% του εκλογικού σώματος αποδοκιμάζει την απόδοσή του, ενώ το ποσοστό αποδοχής του νυν προέδρου είναι το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί για οποιονδήποτε πρόεδρο ενάμιση χρόνο από τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Ο Τραμπ, ενώ ξεκάθαρα ηγείται για το χρίσμα των Ρεμπουμπλικάνων, αντιμετωπίζει τις δικές του προκλήσεις.

Το 56%, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, πιστεύει ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις για το εάν προσπάθησε παράνομα να ανατρέψει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020. Περίπου το 54% εκτιμά ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσει κατηγορίες για τον χειρισμό διαβαθμισμένων εγγράφων μετά την αποχώρηση του από την εξουσία και τον ρόλο του στα γεγονότα που οδήγησαν στην εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2021. Λιγότεροι, περίπου τέσσερις στους 10 σε κάθε περίπτωση, λένε δεν πρέπει να κατηγορηθεί.

Ανεξάρτητα από αυτό, ο Τραμπ ξεπερνά τους εσωκομματικούς αντιπάλους του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

Σε μια ανοιχτή ερώτηση, το 43% των Ρεπουμπλικανών και των ανεξάρτητων που κλίνουν προς το GOP λένε ότι θα ήθελαν να δουν το κόμμα να προτείνει τον Τραμπ για πρόεδρο το επόμενο έτος, και όταν ονομαστούν οι έξι πιο γνωστοί υποψήφιοι, το ποσοστό ανεβαίνει στο 51%. Αυτό είναι το διπλάσιο της προτίμησης για τον πλησιέστερο πιθανό αντίπαλό του, τον Ντε Σάντις που βρίσκεται στο 25%.

Πηγή: ABCnews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα