ΑΘΗΝΑ
21:50
|
02.05.2024
Eκτιμάται ότι μπορεί να παράξει περί τα 124 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η NewMed Energy, η Chevron και η Shell ξεκίνσανγεώτρηση προκειμένου να αξιολογηθεί το κοίτασμα φυσικού αερίου «Αφροδίτη» που βρίσκεται στο τεμάχιο 12 της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κύπρου, ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή η NewMed με έδρα το Ισραήλ.

Το κοίτασμα «Αφροδίτη», που ανακαλύφθηκε πριν από μια δεκαετία στην ανατολική Μεσόγειο κοντά στο τεράστιο κοίτασμα «Λεβιάθαν» του Ισραήλ που παράγει ήδη αέριο για τη NewMed και τη Chevron, εκτιμάται ότι μπορεί να παράξει περί τα 124 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου.

Η γεώτρηση έχει σκοπό να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί ως παραγωγικό πηγάδι μόλις ολοκληρωθεί η ανάπτυξη, αναφέρει η NewMed, προσθέτοντας ότι η διαδικασία θα διαρκέσει τρεις μήνες.

«Η παγκόσμια ζήτηση για φυσικό αέριο αυξάνεται και ένα μεγάλο κοίτασμα μεγάλη δεξαμενή όπως η Αφροδίτη μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη της», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Γιόσι Αμπού.

Το Ισραήλ και η Αίγυπτος υπέγραψαν πέρυσι συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενίσχυση των εξαγωγών φυσικού αερίου, προκειμένου να βοηθήσουν την Ευρώπη να αντικαταστήσει τις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας.

Η NewMed έχει μερίδιο 30% στο κοίτασμα Αφροδίτη, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 170 χλμ. από τη Λεμεσό. Η Chevron και η Shell κατέχουν η καθεμία μερίδιο 35%.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Πάνω από 250.000 οι διασυνδέσεις των POS με τις ταμειακές μηχανές

Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα