ΑΘΗΝΑ
03:35
|
06.05.2024
Κατηγορεί την Αστυνομία ότι παρακολουθούσε τους δράστες, μιά ομάδα 200 ατόμων όπως είπε, χωρίς να επέμβει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίθεση με πέτρες δέχθηκε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και υποψήφιος αντιπρόεδρος της Εθνικής Συμμαχίας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ερζερούμ, με τον ίδιο να κατηγορεί την Αστυνομία ότι παρακολουθούσε τους δράστες, μιά ομάδα 200 ατόμων όπως είπε, χωρίς να επέμβει.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της ομιλίας του στην οροφή ενός λεωφορείου μία ομάδα 200 ατόμων, όπως κατήγγειλε ο ίδιος και οι οποίοι πρόσκεινται στο Κόμμα της Εθνικιστικής Δράσης των Γκρίζων Λύκων και το ισλαμιστικό κόμμα  Huda-Par, όπως καταγγέλλουν τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ, άρχισαν να πετούν πέτρες κατά του συγκεντρωμένου πλήθους και του ίδιου του Ιμάμογλου.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου προσπάθησε να κατευνάσει το συγκεντρωμένο πλήθος για να αποφευχθούν τα χειρότερα, κάνοντας λόγο για προβοκάτσια και καλώντας το πλήθος να μην αντιδράσει. Καθώς τα επεισόδια δεν σταματούσαν, οι άνδρες της ασφάλειάς του του τον κατέβασαν από την οροφή του λεωφορείου και συνέχισε να μιλάει μέσα από το όχημα. 

«Έστειλα μήνυμα στον περιφερειάρχη και είπα να παραιτηθεί. Είναι ανάξιος κυβερνήτης για το Ερζερούμ. Υπάρχει ένας ακατάλληλος αρχηγός της αστυνομίας. Όποιος κι αν είναι στην κορυφή, από τον υπουργό Εσωτερικών μέχρι τον Πρόεδρο, πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορούμε να το ανεχτούμε αυτό καθώς πάμε σε εκλογές», ανέφερε ο Ιμάμογλου.

Από τις πέτρες που πετάχτηκαν, το λεωφορείο που μετέφερε τον İmamoğlu και τη συνοδό του αντιπροσωπεία υπέστη σοβαρές ζημιές.

Δηλώσεις για την επίθεση έκανε και ο υποψήφιος της Εθνικής Συμμαχίας για την προεδρία στις εκλογές της επόμενης Κυριακής, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. «Είδατε τι έκανε ο Δήμαρχος του Ερζερούμ του AKP. Πρέπει να περάσουμε αυτό το κατώφλι, έρχεται νέα πνοή, ανέφερε».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα