ΑΘΗΝΑ
11:38
|
08.07.2024
Συνολικά 16 κρούσματα στην επαρχία Μπαλουχιστάν από την αρχή του έτους, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν αυτόν τον μήνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές του Πακιστάν μετά τον θάνατο δύο ανθρώπων από τον ιό του αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας-Κονγκό (CCHF) στις επαρχίες Σιντ και Μπαλουχιστάν της χώρας.

Ο πρώτος θάνατος από την ασθένεια, κοινώς γνωστή ως «πυρετός του Κονγκό», αναφέρθηκε την Παρασκευή στο Καράτσι, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και πρωτεύουσα της νότιας επαρχίας Σιντ.

Σύμφωνα με τις επαρχιακές υγειονομικές αρχές, ο 28χρονος άνδρας ήταν κρεοπώλης στο επάγγελμα, ο οποίος αμφάνισε για πρώτη φορά για πυρετό στις 30 Απριλίου. Όταν η κατάστασή του δεν βελτιώθηκε, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης δύο μέρες αργότερα, όπου η υγεία του συνέχισε να επιδεινώνεται. Την Πέμπτη, μεταφέρθηκε στην εντατική αφού βρέθηκε θετικός στον ιό CCHF. Πέθανε την επόμενη μέρα.

Την Κυριακή, μια 20χρονη έγκυος με καταγωγή από το Αφγανιστάν, που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα, πέθανε από τα ίδια αίτια στην Κουέτα, την πρωτεύουσα της νοτιοδυτικής επαρχίας του Μπαλουχιστάν.

Σύμφωνα με τον Δρ Λαλ Γιαν, κυβερνητικό αξιωματούχο υγείας στην επαρχία του Μπαλουχιστάν, έχουν αναφερθεί συνολικά 16 θετικά κρούσματα του ιού CCHF στην περιοχή από την αρχή του έτους, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν αυτόν τον μήνα.

«Διεξάγουμε δοκιμές για τυχόν ύποπτα κρούσματα, ενώ παράλληλα εργαζόμαστε για την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Καθώς η ασθένεια προκαλείται από ζώα, το τμήμα κτηνοτροφίας μας εργάζεται για την αποπαρασίτωση και τη θεραπεία ζώων που εισέρχονται στην επαρχία», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι τουλάχιστον τέσσερα ακόμα κρούσματα νοσηλεύονται επί του παρόντος σε θαλάμους απομόνωσης κρατικού νοσοκομείου της επαρχίας.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο «πυρετός του Κονγκό» (Crimean – Congo Hemorrhagic Fever, CCHF), έχει ποσοστό θνησιμότητας 10-40% και τα συμπτώματά του περιλαμβάνουν πυρετό, μυϊκό πόνο, ζάλη, πόνο και δυσκαμψία στον αυχένα, οσφυαλγία, πονοκέφαλο, πόνο στα μάτια και φωτοφοβία. Είναι δε ενδημική ασθένεια στην Αφρική, τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και σε ορισμένες περιοχές της Ασίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο γρίφος της συνεργασίας Μακρόν-Αριστεράς, η ήττα της Λεπέν και η ανησυχία της Ευρώπης

Αστυνομική έφοδος στην κατάληψη του κυλικείου της Ιατρικής του ΑΠΘ

Περισσότεροι από 10.000 Παλαιστίνιοι θαμμένοι κάτω από τα ερείπια στη Λωρίδα της Γάζας

Τριζόνια «πλημμύρισαν» τα Τρίκαλα και τον κάμπο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα