ΑΘΗΝΑ
02:01
|
02.05.2024
«Υπάρχει και μία ιστορία σε αυτόν τον τόπο που δείχνει ότι η οικογένεια Μητσοτάκη στις αποστασίες δεν έχει θέματα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πεποίθησή του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα πάει σε δεύτερες εκλογές αν προηγηθεί στις πρώτες έστω και με μισή μονάδα διαφορά, εξέφρασε έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο ΟPEN και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη.

«Με 50άρια και 150άρια κανείς δεν σώθηκε λίγο πριν την κάλπη και νομίζω ότι τέτοιες εξαγγελίες γυρνούν και μπούμπερανγκ», τόνισε αναφερόμενος στις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού από την Ελευσίνα και τόνισε ότι «η απόφαση του πρωθυπουργού, δέκα ημέρες μετά την παρουσίαση του προγράμματος, να εξαγγείλει νέα μέτρα δείχνει ότι δεν υπάρχει σοβαρότητα».

«Έχουν αλλάξει οι όροι με τους οποίους γίνεται η αντιπαράθεση και ο εκλογικός αγώνας. Έχουμε νέους όρους επικοινωνίας. Οι πολίτες ενημερώνονται και έχουν ενδιαφέρον για τα πολιτική πράγματα», τόνισε ο κ. Τσίπρας προβλέποντας ότι «θα μας εκπλήξει ευχάριστα η συμμετοχή στις εκλογές».

Κληθείς να σχολιάσει τις μετεκλογικές συνεργασίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε: «Μην προεξοφλείτε ότι θα είναι εκλογές άγονες αυτές. Ο πρώτος και ο τρίτος θα έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν κυβέρνηση». «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν ο κ. Μητσοτάκης είναι έστω και με μισή μονάδα πρώτος, δεν θα πάρει το ρίσκο να πάει σε επαναληπτικές εκλογές, αλλά θα ψάξει με διάφορους τρόπους και μεθοδεύσεις, είτε με πιέσεις προς το τρίτο κόμμα, είτε με πιέσεις προς τα κόμματα της δεξιάς πολυκατοικίας», σχολίασε, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει και κάποιο σχέδιο να δει μήπως αναζητήσει ενίσχυση και από μεμονωμένους βουλευτές.

«Υπάρχει και μία ιστορία σε αυτόν τον τόπο που δείχνει ότι η οικογένεια Μητσοτάκη στις αποστασίες δεν έχει θέματα, το έχει ξανακάνει», υπογράμμισε.

Τόνισε ότι αυτός που θα έρθει πρώτος, θα έχει τον πρώτο λόγο. «Αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος, πιστεύω ότι θα έχουμε κυβέρνηση», πρόσθεσε ασκώντας κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ότι αποφεύγει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για το αν θα συνεργαστεί ή όχι με τη ΝΔ. «Εγώ τείνω το χέρι συνεργασίας στον Ανδρουλάκη. Ακόμα και στο ΚΚΕ», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την πρόσκλησή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μεταξύ τους debate και σχολίασε, χαριτολογώντας, τη δήλωση Μητσοτάκη ότι στις δεύτερες εκλογές θα δεχτεί τηλεμαχία των δύο. «Αυτό μπορεί να είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος να πάμε σε εκλογές, αλλά δεν το πιστεύω ότι θα πάμε. Αν πάμε, θα έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος: Τσίπρας ή Μητσοτάκης. Κανένα μικρό κόμμα δεν το συμφέρει αυτό».

Για τις δημοσκοπήσεις, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι διαχρονικά υποτιμούν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Ο κόσμος δεν απαντά γιατί ξέρει ή φοβάται ότι κάποιος θα τον καταγράψει γιατί είμαστε στην εποχή του Predator, αν πει ότι δεν θα ψηφίσει Μητσοτάκη. Εδώ είδαμε τον εργοδότη να εκβιάζει τους εργαζόμενους του» ανέφερε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα