ΑΘΗΝΑ
14:48
|
05.11.2024
Την επιβολή κυρώσεων σε εταιρίες με έδρα χώρες όπως η Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προτείνει, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την επέκταση των εμπορικών περιορισμών κατά της Ρωσίας σε εταιρείες που συναλλάσσονται με τη Μόσχα από ένα ευρύ φάσμα χωρών, μεταξύ των οποίων η Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανέφερε χθες επικαλούμενο έγγραφα το Bloomberg.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι κυρώσεις θα στοχεύσουν περίπου 35 επιχειρήσεις στην ηπειρωτική Κίνα και το Χονγκ Κονγκ, όπως και εταιρείες στο Καζακστάν, την Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για φερόμενη υποστήριξη στο στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα της Ρωσίας.

Η Κομισιόν ζήτησε «αυστηρότερους περιορισμούς στις εξαγωγές όσον αφορά αγαθά και τεχνολογίες διπλής χρήσης, καθώς και αγαθά και τεχνολογίες που μπορεί να συμβάλουν στην τεχνολογική αναβάθμιση του τομέα άμυνας και ασφάλειας της Ρωσίας».

Ο κατάλογος φέρεται να περιλαμβάνει επιπλέον και αρκετές ιρανικές εταιρείες που είχαν προηγουμένως τεθεί στο στόχαστρο των κυρώσεων της Ε.Ε. για φερόμενη προμήθεια drones στη Μόσχα, καθώς και εκατοντάδες ρωσικές εταιρείες.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι Financial Times ανέφεραν ότι οι αρχές της Ε.Ε. είχαν προτείνει τη συμπερίληψη στον κατάλογο των οντοτήτων που υπόκεινται σε εμπορικούς περιορισμούς δύο εταιρειών από την ηπειρωτική Κίνα (της 3HC Semiconductors και King-Pai Technology) και πέντε από το Χονγκ Κονγκ, συμπεριλαμβανομένων των Sinno Electronics, Sigma Technology, Asia Pacific Links, Tordan Industry και Alpha Trading Investments.

Αναφερόμενος σε αυτή την είδηση, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γουάνγκ Γουένμπιν δήλωσε ότι το Πεκίνο αντιτίθεται σε οποιαδήποτε μέτρα που χρησιμοποιούν τις σχέσεις Κίνας-Ρωσίας ως πρόσχημα για να βλάψουν την εμπορική συνεργασία. Ο αξιωματούχος προειδοποίησε ότι οι κινεζικές αρχές θα αναλάβουν δράση για τη διασφάλιση των συμφερόντων της Κίνας, εάν επιβληθούν κυρώσεις.

Το Bloomberg επισημαίνει, παράλληλα, ότι η Ε.Ε. είναι απίθανο να επιβάλει κυρώσεις στη ρωσική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας, Rosatom, ή στα πυρηνικά καύσιμα, λόγω του ότι δεν υπάρχει σχετική συναίνεση μεταξύ των κρατών μελών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αγαπητές φεμινίστριες: Είστε ρατσίστριες

Michelin: 1.254 εργαζόμενοι στον δρόμο καθώς κλείνουν δύο εργοστάσια

ΗΠΑ: Στην τελική ευθεία η μητέρα των μαχών (upd)

Εκλογές ΗΠΑ: Επιχειρήσεις και κυβερνητικά κτίρια οχυρώνονται υπό τον φόβο ταραχών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα