ΑΘΗΝΑ
13:09
|
02.05.2024
Εάν ένα λίτρο κοστίζει σήμερα γύρω στα 6,5 ευρώ τότε τους επόμενους δύο μήνες ένα λίτρο λάδι μπορεί να αυξηθεί τουλάχιστον 30%.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με το σταγονόμετρο θα χρησιμοποιούμε σε λίγους μήνες το ελαιόλαδο εάν επαληθευτεί η σημερινή πρόβλεψη-εκτίμηση του γενικού διευθυντή του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ) ΓιώργουΟικονόμου στο καλωδιακό κανάλι της εφημερίδας «Ναυτεμπορική» πως μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα δούμε νέα αύξηση τουλάχιστον κατά 30% και στην τιμή του ελληνικού «χρυσού» στο ράφι.

Όπως εξήγησε οι λόγοι σχετίζονται με την κατακόρυφη άνοδο της τιμής του ελαιόλαδου συνεπεία της κλιματικής αλλαγής στη Μεσόγειο και την τριετή ξηρασία που μαστίζει την Ισπανία που είναι η μεγαλύτερη παραγωγός του είδους παγκοσμίως και η οποία είδε την παραγωγή της να μειώνεται στους 700.000 τόνους από 1.700.000.

‘Όπως πρόσθεσε η Ισπανία παράγει πάνω από το 50% της παγκόσμιας παραγωγής επηρεάζοντας ευρύτερα την τιμή του προϊόντος. Ανέφερε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις καταβάλλουν προσπάθειες να ικανοποιήσουν μέρος της ζήτησης προβλέποντας ότι όταν το κόστος της παραγωγής είναι υψηλό, αυτό είναι θέμα χρόνου να μετακυλήσει και στον καταναλωτή. 

Όπως διευκρίνισε χαρακτηριστικά, το κόστος του παραγωγού ανά λίτρο ήταν 3 ευρώ και τώρα έχει διπλασιαστεί. Προέβλεψε πως εάν ένα λίτρο κοστίζει σήμερα γύρω στα 6,5 ευρώ τότε τους επόμενους μήνες ένα λίτρο λάδι θα μπορεί να αυξηθεί τουλάχιστον 30% μέχρι τον Ιούλιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 250.000 οι διασυνδέσεις των POS με τις ταμειακές μηχανές

Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Κυρώσεις από Ιράν προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το Πρόγραμμα Σταθερότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα