ΑΘΗΝΑ
06:37
|
06.05.2024
Σε 270.000 υπολογίζονται οι απολύσεις εργαζομένων στον τομέα της τεχνολογίας τους τελευταίους μήνες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απόφαση για 716 απολύσεις και παύση των υπηρεσιών της στην Κίνα, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα, η LinkedIn, εταιρεία ειδικευμένη στην κοινωνική δικτύωση επαγγελματιών, προσθέτοντας μερικές εκατοντάδες ακόμα στην στρατιά ανέργων που έχει προκύψει τους τελευταίους μήνες από την καταιγίδα απολύσεων σε εταιρείες του τομέα της τεχνολογίας.

Παρότι η LinkedIn, που μετράει σχεδόν 20.000 εργαζομένους, κατέγραψε αύξηση τζίρου όλα τα τρίμηνα της περασμένης χρονιάς, ο διευθύνων σύμβουλός της Ράιναν Ροσλάνσκι, σε επιστολή του κάνει λόγο για «μείωση της ζήτησης» και «ανάγκη εξορθολογισμού» και εξαγγέλλει 250 νέες θέσεις σε αντικατάσταση των 716 που θα καταργήσει, παίζοντας με τους αριθμούς και τις ζωές εκατοντάδων εργαζομένων.

Ακόμη, η LinkedIn ανακοίνωσε πως θα καταργήσει την εφαρμογή της στην Κίνα, την InCareers, σταδιακά, με τον τερματισμό της διαδικασίας να ολοκληρώνεται την 9η Αυγούστου, επικαλούμενη τον «σκληρό ανταγωνισμό» και το «μακροοικονομικό κλίμα».

Μέσα στους τελευταίους έξι μήνες, καταργήθηκαν πάνω από 270.000 θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας σε παγκόσμια κλίμακα, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Layoffs.fyi.

Οι 716 απολυμένοι της LinkedIn έρχονται να προστεθούν στις 270.000 θέσεις εργασίας που υπολογίζεται πως έχουν καταργηθεί τους τελευταίους μήνες, με κορυφαίους στις απολύσεις την Amazon με 27.000 απολύσεις, την Meta με 21.000, την Alphabet (Google, YouTube) με 12.000, αλλά και την Microsoft, μητρική της LinkedIn, με 10.000 απολύσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άνοδος στο 3,9% η ανεργία στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο

Η δανέζικη εταιρεία Maersk LLC ρευστοποιεί τη θυγατρική της στη Ρωσία

Η Campari εξαγόρασε και το γαλλικό κονιάκ Courvoisier

Boeing mafia;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα