ΑΘΗΝΑ
22:37
|
19.05.2024
Δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί τον συνέλαβαν έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο στο Ισλαμαμπάντ, λίγο πριν καταθέσει για υπόθεση διαφθοράς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμράν Καν συνελήφθη σήμερα έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, στο οποίο παρουσιάστηκε για να αντικρούσει τις σε βάρος του κατηγορίες για διαφθορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός που αρνείται κάθε κατηγορία και κάνει λόγο για διώξεις με πολιτικά κίνητρα, συνελήφθη από δεκάδες πάνοπλους αστυνομικούς του φορέα καταπολέμησης της διαφθοράς (National Accountability Bureau) αμέσως μετά την είσοδό του στο κτίριο του δικαστηρίου και μεταφέρθηκε σε τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού.

«Ο Ιμράν Χαν σνελήφθη για την υπόθεση Qadir Trust», ανέφερε ο επίσημος λογαριασμός της αστυνομίας του Ισλαμαμπάντ στο Twitter, αναφερόμενος σε γνωστή στη χώρα υπόθεση δωροδοκίας. Ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν Ράνα Σαναουλάχ δήλωσε ότι ο Χαν συνελήφθη για «διάλυση του εθνικού ταμείου της χώρας», παραπέμποντας στις κατηγορίες διαφθοράς σε βάρος του.

Ο εκπρόσωπος του Ίμραν Χαν, Ραούφ Χασάν, δήλωσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός συνελήφθη πριν ξεκινήσει η ακρόασή του. «Τον απομάκρυναν από το δικαστήριο πριν προλάβει να εμφανιστεί ενώπιον των δικαστών, κάτι που παραβιάζει όλους τους νόμους», δήλωσε στο Al Jazeera.

Ο Φαουάντ Σόντχρι, ηγέτης του PTI του κόμματος του οποίου ηγείται ο Χαν και πρώην υπουργός Πληροφοριών, χαρακτήρισε τη σύλληψη ως «απαγωγή» μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter προσθέτοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία, ενώ πρόσθεσε ότι το Δικαστήριο ζήτησε να εμφανιστεί άμεσα ενώπιον της Έδρας.

Ο 70χρονος Ιμράν Χαν, εξέπεσε του πρωθυπουργικού αξιώματος τον Απρίλιο του 2022 και έκτοτε διεξάγει εκστρατεία με αίτημα τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Το ακροδεξιό Vox της Ισπανίας πραγματοποιεί μαζική συγκέντρωση με ξένους συμμάχους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα