ΑΘΗΝΑ
13:31
|
18.07.2024
Τους το απαγορεύει η κυβέρνηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ενημερώθηκα για τα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού. Σε αντίθεση με την Τουρκία όπου ήδη ψήφισαν όλοι οι Τούρκοι του εξωτερικού, η ελληνική κυβέρνηση κάνει το παν για να μην ψηφίσουν οι Έλληνες πολίτες του εξωτερικού. Ας δούμε γιατί.

Στο εκλογικό κέντρο της Σόφιας ψηφίζουν οι Έλληνες που ζουν στο Αργυρόκαστρο, τα Τίρανα, τα Σκόπια, το Σεράγεβο, τη Φιλιππούπολη και το Βελιγράδι. Μα τους είναι πιο εύκολο να πάνε στην Ελλάδα παρά στη Σόφια.

Στο εκλογικό κέντρο στο Βίλνιους της Λιθουανίας ψηφίζουν οι Έλληνες που ζουν στη Ρίγα, το Ταλίν, το Κίεβο, την Αγία Πετρούπολη, τη Μόσχα και το Νοβοροσίσκ. Οι Έλληνες που ζουν στη Ρωσία αποκλείεται να υποστούν την ταλαιπωρία να πάνε στη Λιθουανία. Το ίδιο και οι Έλληνες του Κίεβου. Θα μπορούσε η κυβέρνηση να είχε φτιάξει εκλογικό κέντρο στην Πρεσβεία μας στη Μόσχα. Αλλά όχι, πρέπει να τιμωρηθούν οι Έλληνες που κατοικούν στη Ρωσία.

Πάμε τώρα στον Καναδά. Στο εκλογικό κέντρο του Τορόντο ψηφίζουν οι Έλληνες που μένουν στο Βανκούβερ που βρίσκεται στον Ειρηνικό σε απόσταση 4.000 χιλιομέτρων και οι Έλληνες του Γουίνιπεγκ. Στο Μόντρεαλ θα ψηφίσουν οι Έλληνες της Οττάβα και του Χάλιφαξ. Ποιος Έλληνας του Καναδά θα διασχίσει αυτές τις αποστάσεις για να ψηφίσει;

Στο εκλογικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης στο Γενικό Προξενείο, ψηφίζουν οι Έλληνες του Ερεβάν και της Τιφλίδας. Για τους Έλληνες της Αρμενίας είναι αδύνατη η προσέλευσή τους στην Τουρκία γιατί η Άγκυρα έχει κλείσει τους αεροδιαδρόμους με την Αρμενία. Πιο εύκολα πετάνε στην Αθήνα για να ψηφίσουν.

Πάμε στην Ασία τώρα όπου στο εκλογικό κέντρο στην Πρεσβεία μας στην Σεούλ, ψηφιζουν οι Έλληνες του Τόκιο, του Πεκίνου, της Σαγκάης, του Χονγκ Κονγκ και του Γκουανζού. Οι αποστάσεις είναι πολύ μεγάλες για μια ψήφο. Το Χονγκ Κονγκ απέχει 2.000 χιλιόμετρα από τη Σεούλ.

Στο εκλογικό κέντρο της Σιγκαπούρης θα ψηφίσουν οι Έλληνες του Νέου Δελχί, του Μουμπάι, της Μπανγκόκ και Μανίλας. Μανίλα-Σιγκαπούρη είναι 2.300 χιλιόμετρα.

Τέτοια κοροϊδία και τέτοια προσβολή στον Ελληνισμό του εξωτερικού δεν έχει ξανασυμβεί. Η κυβέρνηση με τον τρόπο αυτό απαγορεύει στην πράξη στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίσουν. Να χαιρόμαστε την ανύπαρκτη ελληνική Δημοκρατία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος «αδειάζει» με 1.000€ τον Άδωνι Γεωργιάδη και αυτός… χειροκροτεί

13 χρόνια για κατάχρηση ανηλίκου η ποινή του προπονητή ιστιοπλοΐας

Κένυα: Απαγόρευση αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Ναϊρόμπι

«Ο Μίκυ θα ήθελε δίκαιους μισθούς»-Εργαζόμενοι της Disneyland απειλούν με απεργία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα