ΑΘΗΝΑ
14:45
|
29.05.2024
Η επίθεση με όλμους από τύχη δεν προκάλεσε πυρκαγιά, έκρηξη ή τραυματισμούς. Καταγγέλθηκε από τις ρωσικές αρχές ως τρομοκρατική.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όλμοι έπεσαν νωρίς σήμερα το πρωί σε σταθμό ανεφοδιασμού κοντά σε τμήμα του τεράστιου ρωσικού χερσαίου αγωγού πετρελαίου Ντρούζμπα, μήκους περίπου 4.000 χιλιομέτρων που μεταφέρει από το 1964 ως σήμερα ρωσικό «μαύρο χρυσό» προς την ανατολική Ευρώπη (Ουκρανία, Λευκορωσία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία, Αυστρία και Γερμανία).

Σύμφωνα με το ρωσικό δίκτυο Russia Today, που επικαλείται ως πηγή το κανάλι Baza στο Telegram, ο βομβαρδισμός σημειώθηκε σε τμήμα του σταθμού ανεφοδιασμού κοντά στον αγωγό στο χωριό Σβεν και δέχθηκε πλήγματα δύο φορές μέσα σε 20 λεπτά γύρω στις 5.00 το πρωί (τοπική ώρα). Οι όλμοι χτύπησαν τρία άδεια δοχεία καυσίμων σε αποθήκη, ενώ από τύχη δεν συνέβησαν τα χειρότερα.

Ο Ιγκόρ Ντεμίν, εκπρόσωπος της εταιρίας που διαχειρίζεται τον αγωγό Druzhba  που είναι η ρωσική πετρελαϊκή εταιρία Trasneft επιβεβαίωσε την επίθεση αναφέροντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων  Tass:

«Νωρίς σήμερα το πρωί έγινε πραγματικά απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας κατά του συστήματος αγωγών Druzhba στον σταθμό ανεφοδιασμού  Bryansk. Κανείς δεν τραυματίστηκε ως αποτέλεσμα της επίθεσης».

Ο Ντεμίν πρόσθεσε πως οι «αρμόδιες αρχές» διερευνούν το συμβάν.

Ο αγωγός Druzhba (λέξη που στα ελληνικά σημαίνει φιλία) είναι ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο. Εκτείνεται σε μήκος 4.000 χιλιομέτρων.

Οι εγκαταστάσεις του στην περιοχή Μπριάνσκ έχουν γίνει και άλλες φορές στόχος επίθεσης από την ουκρανική πλευρά, όπως τον περασμένο Μάρτιο όταν το προσωπικό της Trasneft  εντόπισε εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν ρίξει  drone σε τμήματα του αγωγού. 

Εκτός από το Μπριάνσκ και άλλες περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία, όπως οι περιοχές Μπελγκόροντ και Κουρσκ έχουν δεχθεί αρκετές επιθέσεις στο παρελθόν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας «Έξω από την Ε.Ε.–Αποχή από τις Ευρωεκλογές» την Κυριακή 

Το Politico ξεσκεπάζει την Ούρσουλα: Καμπάνια κατά παράβαση των δικών της κανόνων  

Σουηδία: Πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 1,16 δισ. ευρώ στην Ουκρανία

Πούτιν: Μόνη νόμιμη εξουσία στην Ουκρανία είναι το κοινοβούλιο και ο πρόεδρός του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα