ΑΘΗΝΑ
18:38
|
14.11.2024
«Εάν η Γερμανία θέλει μια ασφαλή και ευημερούσα Ευρώπη, η Ουκρανία πρέπει να είναι μέλος του ΝΑΤΟ», τονίζει ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εναντίον της καλλιέργειας υψηλών προσδοκιών από την πολυσυζητημένη και αναμενόμενη ουκρανική αντεπίθεση, προειδοποιεί ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική Bild – συνταξιδεύοντας με το τρένο με δημοσιογράφο της – και δημοσιεύεται σήμερα Τετάρτη.

«Μην σκέφτεσται αυτή την αντεπίθεση ως την τελευταία, γιατί δεν ξέρουμε τι θα βγει από αυτήν. Και αν καταφέρουμε να απελευθερώσουμε τα εδάφη μας με αυτή την αντεπίθεση, τότε στο τέλος θα πείτε ναι ότι ήταν η τελευταία, αλλά αν όχι, τότε αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για την επόμενη», τόνισε, επαναλαμβάνοντας για ακόμα μια φορά το αίτημα προς τη Δύση και ιδιαίτερα τη Γερμανία για περισσότερα όπλα.

«Για να κερδίσεις τον πόλεμο χρειάζεσαι όπλα, όπλα και περισσότερα όπλα. Η Γερμανία έχει πολλά και πολλά εξαρτώνται από τη Γερμανία», υπογράμμισε αναφερόμενος στην εταιρεία όπλων Rheinmetall που παράγει μεταξύ άλλων τα Leopard και χαρακτηρίζοντάς τηςν «τιτάνα ης βιομηχανίας εξοπλισμών στην Ευρώπη και πιθανώς στον κόσμο.»

«Χρειαζόμαστε πυρομαχικά για τις δυνάμεις του πυροβολικού, ειδικά για μεγάλες αποστάσεις. Χρειαζόμαστε τεθωρακισμένα οχήματα, χρειαζόμαστε αντιαεροπορικά συστήματα. Όλα αυτά είναι διαθέσιμα στη Γερμανία που μπορεί να μας προσφέρει ακόμα περισσότερα», τόνισε.

Πέρα από πυρομαχικά, άρματα μάχης και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας η Ουκρανία χρειάζεται πάνω απ’ όλα σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη, δηλώνει ακόμα ο κ. Κουλέμπα, που προσθέτει ότι λογαριάζει στην υποστήριξη του Βερολίνου για την προμήθεια μαχητικών F-16, καθώς αντίθετα με την περίπτωση των Leopard, η τελευταία λέξη σε αυτή περίπτωση δεν ανήκει στη Γερμανία, αλλά στις ΗΠΑ, όπου κατασκευάζονται.

«Αυτό που περιμένουμε από τη Γερμανία είναι να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην οικοδόμηση συμμαχίας» που θα προμηθεύσει το Κίεβο με μαχητικά αεροσκάφη, δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα και διερωτάται «ποια χώρα μπορεί να πείσει τις ΗΠΑ» να δώσουν πράσινο φως.

«Εάν η Γερμανία μπορεί να στείλει MIG, αυτό θα βοηθούσε, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα. Δεν έχει να κάνει με τον αριθμό των αεροπλάνων, αλλά με τις δυνατότητες.  Υπάρχουν διάφοροι τύποι μαχητικών αεροσκαφών στην αγορά, αλλά το F-16 είναι το καλύτερο. Ας επικεντρωθούμε λοιπόν στο F-16».

Όσο αφορά τα σχέδια της χώρας του για ένταξη στην Βορειοατλαντική Συμμαχία ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε: «Εάν η Γερμανία θέλει μια ασφαλή και ευημερούσα Ευρώπη, η Ουκρανία πρέπει να είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος. Ξέρετε, η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αποτρέψει αυτόν τον πόλεμο κατά τη διάρκεια του πολέμου, αλλά θα αποτρέψει περισσότερους πολέμους στο μέλλον».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα υπουργείο για τον Ίλον Μασκ

Λίγες ώρες πριν γίνει δεκτός στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ ανακοίνωσε πως ο Ίλον Μασκ και ο Βίβεκ Ραμασουάμι θα αναλάβουν το υπουργείο Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας.
ΣΥΝΑΦΗ

Πρόθυμο για συνομιλίες το Ιράν, αλλά όχι υπό πίεση

Ο Τραμπ επιταχύνει τη λύση Ντράγκι κατά του «αργού θανάτου» της Ε.Ε.

Ελληνο-ισραηλινές συνομιλίες για απόκτηση Σιδερένιου Θόλου

Στις 2 Δεκέμβρη η δίκη Νετανιάχου για διαφθορά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα